HomeHL-WorldΝέο σκηνικό έντασης στο Παρίσι: Εισβολή εξαγριωμένων διαδηλωτών με καπνογόνα στην Euronext

Νέο σκηνικό έντασης στο Παρίσι: Εισβολή εξαγριωμένων διαδηλωτών με καπνογόνα στην Euronext

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Γαλλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Γαλλία με αφορμή το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν. Νωρίτερα το μεσημέρι οργισμένοι διαδηλωτές κρατώντας καπνογόνα εισέβαλαν στα γραφεία της χρηματιστηριακής Euronext που βρίσκεται στο Παρίσι φωνάζοντας ότι οι μεγάλες εταιρείες θα πρέπει να είναι αυτές που θα πρέπει πληρώσουν και να χρηματοδοτήσουν τις συντάξεις.

«Μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη χρηματοδότηση των συντάξεων γι αυτό πρέπει να αυξηθούν τα χρόνια συνταξιοδότησης», υποστήριξε ο συνδικαλιστής της Sud-Rail Φαμπιέν Βιλεντιέ λέγοντας ότι «δεν χρειάζεται να παίρνει το κράτος τα χρήματα από τις τσέπες των εργαζομένων, καθώς υπάρχουν αρκετά στις τσέπες των δισεκατομμυριούχων».

Σημειώνεται πως μια ομάδα διαδηλωτών κατέλαβε το λόμπι του Euronext και άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «είμαστε εδώ ακόμα κι αν ο Μακρόν δεν το θέλει» και «Μακρόν παραιτήσου!»

Στο μεταξύ ένας εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου ανέφερε ότι η διαμαρτυρία δεν είχε αντίκτυπο στις δραστηριότητές του και δεν προκάλεσε πρόβλημα στις συναλλαγές.

Οι διαδηλωτές στοχοποιούν όλο και περισσότερο «τα σύμβολα του καπιταλισμού και των επιχειρήσεων στη Γαλλία», όπως αναφέρει το Bloomberg, καθώς οι οργανωμένες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων είχαν ελάχιστο αντίκτυπο στα σχέδια της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στις αρχές Απριλίου στα γραφεία της Blackrock στο Παρίσι και το κτίριο της Louis Vuitton.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση