HomeΚΡΗΤΗΚαμπάνια με τίτλο «ασφαλή οδήγηση = ασφαλή ελαστικά»

Καμπάνια με τίτλο «ασφαλή οδήγηση = ασφαλή ελαστικά»

Σε συνεργασία του Σωματείου επισκευαστών ελαστικών και της Τροχαίας Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Δευτέρα 10 Απριλίου ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ κος Λεκάκης και οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Επισκευαστών Ελαστικών Ν. Ηρακλείου(Σ.Ε.Ε.Η), πρόεδρος κος Σύρμος Κων/νος, ο Ταμίας κος Δημήτριος Θέμελης και ο υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων κος Παράσχος Μιχαήλ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διοικητή της τροχαίας Ηρακλείου κο Στυλιανό Καρακούδη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, κύριο θέμα ήταν η ασφάλεια των πολιτών στο οδόστρωμα η οποία επιτυγχάνεται κατά μεγάλο ποσοστό μέσω των ελαστικών καθώς είναι το μόνο μέρος του αυτοκινήτου που έχει επαφή με την άσφαλτο.

Με αφορμή τους ελέγχους που πραγματοποιούνται και τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την Τροχαία στους παραβάτες οδηγούς που κυκλοφορούν το όχημά τους με φθαρμένα λάστιχα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προδιαγραφές των ασφαλών ελαστικών.

Η τροχαία Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος επισκευαστών ελαστικών Ν. Ηρακλειου αναλύοντας τον νόμο και το τεχνικό κομμάτι κατέληξαν στα κριτήρια που συνθέτουν τη σωστή κατάσταση των ελαστικών με το θέμα των ημερομηνιών παραγωγής να απομυθοποιείται καθώς τόσο ο νόμος, οι τεχνίτες αλλά και οι κατασκευαστές ελαστικών καταλήγουν ότι δεν είναι πρωταρχικό κριτήριο για την κατάσταση των ελαστικών αυτοκινήτων.

Στην συνάντηση τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν, αρχικά η σωστή ενημέρωση των πολιτών για την κατάσταση των ελαστικών τους μέσω των πιστοποιημένων καταστημάτων του Συλλόγου.

Προτάθηκε από το Σ.Ε.Ε.Η. η δημιουργία κάρτας ελέγχου ελαστικών όπου θα δίνετε από το πιστοποιημένο κατάστημα στο καταναλωτή και δύναται να επιδεικνύεται στο όργανο της τροχαίας κατά τον έλεγχο.

Επισημάνθηκε η σπουδαιότητα των ελέγχων της Τροχαίας αφού όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τα ελαστικά των οχημάτων είναι ουσιαστικά αυτά που ορίζουν την οδηγική συμπεριφορά του οχήματος και η ακεραιότητα των επιβατών εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση τους.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για στενή συνεργασία και συμφωνήθηκε να προχωρήσουν με αρωγό την ΟΕΒΕΝΗ, στην από κοινού διοργάνωση μιας καμπάνιας με τίτλο «ασφαλή οδήγηση = ασφαλή ελαστικά» σε συνεργασία του Σωματείου επισκευαστών ελαστικών και της Τροχαίας Ηρακλείου που θα περιλαμβάνει δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών για τη σημαντικότητα των ελαστικών με στόχο την αύξηση της ασφάλειας των οδηγών αυτοκινήτων και της προστασίας της υγείας.

Η συνάντηση έλαβε τέλος με σύμφωνη και κοινή γνώμη ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητα όλων και θα πράξουν τα μέγιστα για την διασφάλιση της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση