HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: «Χρυσώνει το χάπι» στους Γάλλους ο Μακρόν υποσχόμενος εργατικές μεταρρυθμίσεις

Γαλλία: «Χρυσώνει το χάπι» στους Γάλλους ο Μακρόν υποσχόμενος εργατικές μεταρρυθμίσεις

Τι δήλωσε Γάλλος πρόεδρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αφού πέρασε το δικό του στο συνταξιοδοτικό με την αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 62 στα 64 χρόνια, που έζωσε τη Γαλλία στις φλόγες, ο Εμανουέλ Μακρόν χρυσώνει τώρα το χάπι στους Γάλλους, υποσχόμενος συνεργασία με τα εργατικά συνδικάτα για την αλλαγή των εργασιακών κανόνων στη χώρα.

Όπως έγραψε το Bloomberg, η γαλλική κυβέρνηση θα κάνει τις σχετικές προτάσεις της στις 14 Ιουλίου, την εθνική εορτή της Ημέρας της Βαστίλης, σύμφωνα με όσα είπε o ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας 14λεπτης τηλεοπτικής ομιλίας του, στην οποία προσπάθησε να δώσει έναν συμβιβαστικό τόνο, παραδεχόμενος ότι η συνταξιοδοτική του μεταρρύθμιση δυσαρέστησε τον γαλλικό λαό.

Μέτρα για τον λαό

Χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, αυτήν αναπόφευκτη και επιβεβλημένη, τόνισε ότι η λύση δεν είναι ούτε η ακινησία ούτε ο εξτρεμισμός, ενώ εξήγησε ότι από τα πρόσθετα έσοδα που θα προκύψουν από την εφαρμογή της, η Γαλλία θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ανεξαρτησίας έναντι των αγορών και θα μπορέσει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι αντιλαμβάνεται πως πολλοί Γάλλοι έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής τους τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών και υποσχέθηκε την ένταση των κυβερνητικών προσπαθειών σε τρεις συγκεκριμένα τομείς:

Εργασία, δικαιοσύνη, υγεία

1) την εργασία και την κατάρτιση των νέων, όπου ο Γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο για ένα νέο κοινωνικό σύμφωνο. Στόχος είναι η αύξηση των εισοδημάτων όλων των εργαζομένων, η καλύτερη διανομή του πλούτου και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας για όλους τους Γάλλους. 2) την δικαιοσύνη, για την οποία ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε αύξηση του έμψυχου δυναμικού της, καθώς και καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των απατών 3) της υγείας και γενικότερα των κοινωνικών υπηρεσιών, όπου ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης τους.

«Έχουμε μπροστά μας 100 ημέρες χαλάρωσης, ενότητας, φιλοδοξίας και δράσης στην υπηρεσία της Γαλλίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι θα απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα, από δημάρχους και εκλεγμένους αξιωματούχους έως εκπροσώπους των εργαζομένων, επαναφέροντας παλαιότερες δεσμεύσεις του για αλλαγή στο στυλ διακυβέρνησής του.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση