HomeΕΛΛΑΔΑΠροσοχή: Με αυτό το μήνυμα επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες και αρπάζουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς

Προσοχή: Με αυτό το μήνυμα επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες και αρπάζουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς

Θύμα της απάτης γνωστός Youtuber

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα νέο τρόπο έχουν βρει επιτήδειοι προκειμένου να καταφέρνουν να αρπάζουν τις οικονομίες ανυποψίαστων πολιτών από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω μήνυμα που παρουσιάζει το iefimerida.gr οι απατεώνες στέλνουν έναν ενεργό σύνδεσμο, τον οποίο όποιος πατήσει πέφτει αυτόματα στην καλοστημένη διαδικτυακή παγίδα που έχουν στήσει. Πατώντας το σχετικό link οι γνωστοί-άγνωστοι δράστες που πλουτίζουν σε βάρος αμέριμνων πολιτών αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, δίχως να αφήνουν πουθενά τα ίχνη τους.

Θύμα όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες έπεσε και ο γνωστός Youtuber από τη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Κόγιας ο οποίος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είδε να κάνουν «φτερά» από τον λογαριασμό του 4.000 ευρώ.

Στο μήνυμα που λαμβάνουν όλο και περισσότεροι πολίτες στα κινητά τους τηλέφωνα οι δράστες παρουσιάζονται από την ΕΛΤΑ και καλούν τους πολίτες να επιλέξουν το ενεργό λινκ που παραθέτουν με πρόφαση την αποστολή ενός δέματος.

«Το πακέτο σας είναι σε αναμονή. Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τα στοιχεία και πληρώστε τα τέλη παράδοσης για να το παραλάβετε στη διεύθυνση του σπιτιού σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα-απάτη.

Το μήνυμα που φτάνει στα κινητά ανυποψίαστων πολιτών:

mynapa

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση