HomeHL-9ΦΩΤΟ: Ο πιο εντυπωσιακός επιτάφιος στην Κρήτη – 1,5 μήνα τον προετοίμαζαν

ΦΩΤΟ: Ο πιο εντυπωσιακός επιτάφιος στην Κρήτη – 1,5 μήνα τον προετοίμαζαν

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κεντρικό θέμα τη «Δευτέρα Παρουσία» στολίστηκε φέτος ο Επιτάφιος στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε.

Για μία ακόμα φορά η συγκεκριμένη Ιερά Μονή έχει τον πιο εντυπωσιακό επιτάφιο με τους εθελοντές να τον προετοιμάζουν εδώ και 1,5 μήνα.

Όπως αναφέρει ο π.Παντελεήμων Μούγκουρος σε ανάρτησή του χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες χάντρες και πολλά λουλούδια.

Δείτε εικόνες:

fodele fodele1 fodele2 fodele3 fodele4 fodele5 fodele6

Δείτε την ανάρτηση του π. Παντελεήμων:

Χιλιάδες χάντρες με 1,5 μήνα σχεδόν προετοιμασίας και με πολλούς εθελοντές τοποθετήθηκαν και χιλιάδες μικρά χρυσανθεμάκια και ολοκληρώθηκε το φετινό σχέδιο του Επιταφίου :

Το κλειδί για τον Παράδεισο ! Η Δευτέρα Παρουσία ! Ο Χριστός ήρθε αλλά θα ξαναέρθει !

Θλιμμένη και Μεγάλη ημέρα σήμερα και παράλληλα ελπιδοφόρα ! Θλιμμένη γιατί ο Κύριος μας γεύτηκε εκουσίως Σταυρό και Θάνατο , ελπιδοφόρα δε γιατί το έκανε για εμάς !

Τόσο πολυ μας αγάπησε που θέλησε να μας ελευθερώσει από την καταδυναστεία του διαβόλου και καταδέχτηκε να γίνει άνθρωπος , να ζήσει σαν εμάς αλλά δείχνοντας μας τον δρόμο για την ελευθερία , τον δρόμο για τον Ουρανό και την Βασιλεία Του !

Με την επίγειο ζωή του εφάρμοσε πλήρως την εντολή της ΑΓΑΠΗΣ που ο ίδιος έδωσε ώστε θυσίασε τον ίδιο του τον εαυτό , κατεβαίνοντας στον Άδη για να κηρύξει ακόμη και στους νεκρούς την ελπίδα για το μετά το θάνατο , την αιώνιο ζωή !

Οι Χριστιανοί αναζητούμε ακομη αυτήν την ελπίδα , προσδοκούμε την αιώνιο ζωή και τον Παράδεισο δυστυχώς μέσα στον εγωκεντρισμό και την φιλαυτία μας και  προσκυνούμε την κτίση παρά τον Κτίσαντα , ξέχνωντας ότι η Τελική Κρίση θα μας βρει όλους κατά την Δευτέρα Παρουσία Του !

Θεωρούμε ότι όλοι μας στο τέλος θα έχουμε μια θέση κοντά Του , στον Παράδεισο αλλά κανείς από εμάς δεν ακολουθεί το παράδειγμα Του , όπως είναι αποτυπωμένο στο Ευαγγέλιο και είναι το κλειδί για την Ουράνιο Βασιλεία !

Μέσα από την ζωή Του εδώ ο Χριστός έθρεψε πεινασμένους , πότισε διψασμένους , βοήθησε ξένους και αβοηθήτους , θεράπευσε ασθενείς και αμαρτωλούς , συγχώρεσε τους εχθρούς Του , αγάπησε τους πάντες και έδωσε την ίδια οδηγία – Εντολή προς εμάς : ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ .

Ταυτόχρονα έθεσε και το κριτήριο αλλά και την επιλογή στον καθένα μας για το αν θελουμε ή όχι μια θέση κοντά Του . Ο Κύριος ήρθε και μας έδωσε οδηγίες και θα ξαναέρθει κατά την Δευτέρα Παρουσία για να αποδώσει στον καθένα αυτό που του αξίζει σύμφωνα με τις πράξεις , τις προθέσεις και την πίστη του .

Η επιλογή είναι δίκη μας ! Θα συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτούλη μας και την καλοπέραση μας κατα το

« ἔχεις πολλὰ ἀγαθὰ κείμενα εἰς ἔτη πολλά· ἀναπαύου, φάγε, πίε, εὐφραίνου» (Λουκ. ιβ´ 19) παραμένοντας στην απομονώση μας και την τελική μας καταδίκη ακούγοντας το : πορεύεσθε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγ­γέ­λοις αὐτοῦ (Ματθ. κε 41 ) , ή θα επιλέξουμε τον τρόπο που ο ίδιος μας έδειξε , τον δρόμο της δοτικότητας και της ΑΓΑΠΗΣ που θα μας οδηγήσει στο : δεῦτε οἱ εὐ­λογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοι­­­μα­σμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου (Ματθ. κε 34 ) ;

Εύχομαι και προσεύχομαι ο λόγος και το παράδειγμα της Σταυρωμένης Αγάπης να μας συγκλονίσει και να ανανήψουμε από την οδό της πλάνης μας για να δρέψουμε τους καρπούς που Εκείνος μας προσφέρει ! Καλή Ανάσταση !

Το φετινό θέμα στολισμού του επιταφίου αντλήθηκε από την εικονα της Δευτέρας Παρουσίας η οποία φυλάσσεται στην Μονή μας !

Διαφήμιση
Διαφήμιση