HomeHL-9Αρσάκειο: Οι γονείς ζήτησαν να φύγουν από το σχολείο οι «νταήδες» που έκαναν bullying στον 15χρονο

Αρσάκειο: Οι γονείς ζήτησαν να φύγουν από το σχολείο οι «νταήδες» που έκαναν bullying στον 15χρονο

Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την τύχη των μαθητών που εμπλέκονται στην υπόθεση bullying του 15χρονου αναμένεται να αποφασίσει ο Σύλλογος Διδασκόντων στο Αρσάκειο.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί οι έξι δράστες και το θύμα, αλλά και οι κηδεμόνες τους. Η διοίκηση του Αρσακείου ανακοίνωσε επίσης ότι τρέχει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει ζητήσει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους δράστες, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος θα ζητήσει ποινικές διώξεις των υπευθύνων.

«Τον λέγαμε μπούλη»

Για να δικαιολογήσουν την πράξη τους, οι μαθητές υποστήριξαν ότι δεν ήταν οι μόνοι που παρενοχλούσαν τον 15χρονο. «Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι, δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς, αλλά τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο, τον πειράζαμε, και έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του πέντε, έξι παιδιά, τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε για λίγο η κατάσταση», είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή τους.

Ο 15χρονος φέρεται ότι δεν επρόκειτο να μιλήσει σε κανέναν και ότι θα συνέχισε να δέχεται τη συμπεριφορά τους, μέχρι που στον λαιμό του έγιναν εμφανή τα σημάδια από την πετονιά.

Την ίδια ώρα, συγγενείς μαθητών αναφέρουν ότι ορισμένοι από τους δράστες δείχνουν αμετανόητοι, ενώ άλλοι απειλούν συμμαθητές τους.

Σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος, ο γιος της ξεκίνησε να πέφτει θύμα bullying από πέρυσι. «Ήταν η ίδια παρέα μαζί με κάποιο άλλο παιδί που δεν είναι πλέον στο σχολείο που είχε ξεκινήσει από πέρυσι λεκτικό bullying. Την κατάσταση αυτήν τη διαχειριζόμουν εγώ με το σχολείο και με τον γιο μου με τις καθηγήτριες και τη διεύθυνση. Αυτά που γίνονται φέτος είναι απόηχος των περυσινών», είπε.

Γονείς καταγγέλλουν περιστατικά με ναρκωτικά και σχολικό εκφοβισμό

Γονείς μαθητών καταγγέλλουν ότι περιστατικά με ναρκωτικά, σχολικό εκφοβισμό και πειθαρχικά παραπτώματα είναι καθημερινά και ότι το bullying με την πετονιά δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν τυλίξουν με πετονιά τον 15χρονο, οι νταήδες του Αρσακείου είχαν κατεβάσει το παντελόνι σε έναν συμμαθητή τους.

Παράλληλα, οι γονείς στρέφουν τα πυρά τους και κατά των καθηγητών, γιατί όπως λένε, είναι απλοί θεατές των όσων συμβαίνουν.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση