HomeHL-GreeceΤαύρος: Οι μοναχικές εβδομάδες του 16χρονου πριν την παράσυρση από τον Προαστιακό

Ταύρος: Οι μοναχικές εβδομάδες του 16χρονου πριν την παράσυρση από τον Προαστιακό

Νέα στοιχεία στο φως

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διασωληνωμένος εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 16χρονος που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού το βράδυ της Παρασκευής (7/4) στον Ταύρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 16χρονος επιχείρησε να περάσει τη διάβαση, όταν τον χτύπησε ο συρμός. Το περιστατικό στον Ταύρο έγινε επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως και Μηθύμνης 1, στις 20:15, ενώ ο νεαρός διακομίστηκε στο Τζάνειο.

Ο 16χρονος δεν βρήκε ακαριαίο θάνατο, κυρίως επειδή ο μηχανοδηγός του Προαστιακού πήγαινε στο σημείο με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων/ώρα, ενώ το επιτρεπτό όριο ήταν στα 80 χλμ./ώρα. Επίσης, έκανε όλες τις ενέργειες, με αποτέλεσμα η πρόσκρουση να γίνει με 25-30 χλμ./ ώρα.

Αν το παιδί σωθεί, σε αυτό θα έχουν παίξει μεγάλο ρόλο τα φρένα του συρμού, αλλά και οι ενέργειες του οδηγού. Για τον λόγο αυτό, με προφορική εντολή του εισαγγελέα ο μηχανοδηγός αφέθηκε ελεύθερος.

Ταύρος: Ο 16χρονος δεν έβγαινε από το σπίτι, είχε άρνηση φαγητού, δεν πήγαινε σχολείο

Οι Αρχές, που τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο νεαρός παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού, προσπαθούν να αποσαφηνίσουν πώς έγινε το συμβάν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος βρισκόταν κοντά στη διάβαση τη στιγμή που κατέβηκαν οι μπάρες.

Ωστόσο, φέρεται να μπήκε στις γραμμές, αγνοώντας -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- τις υποδείξεις του αρμόδιου υπαλλήλου που του σφύριζε να απομακρυνθεί, αλλά και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας που έφτανε στο σημείο.

Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, ο νεαρός φέρεται να φορούσε ακουστικά και να μην άκουσε τις προειδοποιήσεις. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπήκε στις γραμμές, κοίταγε το τρένο και ήταν ακούνητος.

Το παιδί το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε άρνηση φαγητού και δεν ήθελε να πάει στο σχολείο. Δεν έβγαινε από το σπίτι, δεν είχε επαφές με κανέναν, παρά μόνο σέρφαρε στο Διαδίκτυο. Έβγαινε και πήγαινε μόνο βόλτα γύρω-γύρω, και μετά γυρνούσε.

Όσο για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του υποφέρει από διπολική διαταραχή και έχει παρελθόν με εγκλεισμό σε ιδρύματα. Ο πατέρας του, δε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχε επίσης προβλήματα με το αλκοόλ και μάλλον ζούσε εκτός σπιτιού.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση