HomeΚΡΗΤΗΗ Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων για νέο εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων για νέο εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο εργατικό ατύχημα συνέβη σήμερα το μεσημέρι σε εργοστάσιο ανακύκλωσης. Ο εργαζόμενος κατά τη διάρκεια διαλογής τραυματίστηκε από γυαλί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Κλιμάκιο του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων βρέθηκε εκεί από την πρώτη στιγμή και όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους «το γεγονός αποτελεί ένα προδιαγεγραμμένο και προαναγγελθέν εργοδοτικό έγκλημα που θα μπορούσε να είχε κοστίσει μέχρι και τη ζωή του συναδέλφου μας».

img-2a8ddfdaf5dd08da8a41eedc920da06c-v

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν:

Το Σωματείο μας από τις 17/01/23 έχει καταθέσει προς την Δημοτική Αρχή γνωστοποίηση των απαράδεκτων συνθήκων εργασίας στο ΚΔΑΥΗ και ζητούσε να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα για την συνολική λειτουργία του ΚΔΑΥΗ, ωστόσο μας έχουν ακόμα στο περίμενε…(επισυνάπτεται η το σχετικό αίτημα).

Τόσο ο Δήμος Ηρακλείου όπως και ο εργολάβος αγνοούν επιδεικτικά τις καταγγελίες τόσο του σωματείου όσο και τον ίδιων των εργαζόμενων. Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει 4 καταγγελίες για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο εργοστάσιο.

Τα ΤΕΜΠΗ είναι ανάμεσα μας! Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά περίτρανα ότι η πολιτική του ίδιου του κράτους και τον οργάνων του όπως οι Δήμοι και των μεγάλων επιχειρήσεων μετράνε τα μέτρα προστασίας της ζωής μας σαν κόστος για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία τους! Η ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου και της ΕΕΑΑ που έχουν αφήσει τον χώρο του ΚΔΑΥ Ηρακλείου με πεπαλαιωμένο και χωρίς συχνή συντήρηση εξοπλισμό.

img-38308a1b9a8831a88601f062aff34786-v

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους, να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στους εργαζόμενους κα τις οικογένειες τους και απαιτούμε:

  • την άμεση διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος και να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου!
  • Την άμεση στελέχωση των ελεγκτικών φορέων, της Επιθεώρησης εργασίας και
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων για τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους. Την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου  και να αγωνιστούν για μέτρα υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς τους.               

    Καλούμε τους εργαζόμενους από όλους τους χώρους, όπως και στην ανακύκλωση να δυναμώσουν την φωνή τους και να παραβρεθούν την Δευτέρα στις 18.00 στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικούμε μέτρα ασφαλείας εδώ και τώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση