HomeHL-9Σε κρίσιμη κατάσταση ο 17χρονος που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 17χρονος που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Ερωτήματα για την ασφάλεια των διαβάσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 17χρονος που παρασύρθηκε το βράδυ της Παρασκευής από συρμό του Προαστιακού στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως στον Ταύρο.

Ο νεαρός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Τζάνειο και βρίσκεται διασωληνωμένος, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Πως έγινε το περιστατικό

Το ατύχημα με τον ανήλικο σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, όταν από το σημείο διερχόταν η αμαξοστοιχία της Hellenic Train με προορισμό το αεροδρόμιο.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο ανήλικος βρισκόταν πλησίον της σιδηροδρομικής διάβασης και εισήλθε στη σιδηροδρομική γραμμή, όταν κατέβηκαν οι μπάρες διακοπής της κυκλοφορίας.

Μάλιστα, από την ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται ότι αγνόησε τόσος τις υποδείθξεις του αρμόδιου υπαλλήλου ασφαλείας, αλλά και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας που πλησίαζε εκείνη την ώρα στο σημείο.

«Πρώτα ακούσαμε τις φωνές και μετά ακούσαμε την κόρνα του τρένου» ανέφερε κάτοικος της περιοχής για το τραγικό περιστατικό, υπογραμμίζοντας ότι αρκετά ζητήματα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο παραμένουν άλυτα.

Καταγγελίες για τις διαβάσεις

Από την άλλη, αρκετοί είναι εκείνοι που καταγγέλλουν ότι παρά τις αλλαγές που ακολούθησαν την τραγωδία των Τεμπών σε ζητήματα ασφαλείας στα τρένα, οι διαβάσεις παραμένουν μια ανοιχτή πληγή.

Όπως αναφέρουν αρκετές από τις διαβάσεις τόσο για τα οχήματα, όσο και για τους πεζούς παραμένουν αφύλακτες και επικίνδυνες.

Χαρακτηριστικά για την περίπτωση του Ταύρου, κάτοικοι της περιοχής σημείωσαν ότι «είναι μια αφύλακτη διάβαση, δίχως φωτισμό», συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει αρκετή φύλαξη. «Πολλές φορές περνά το τρένο και δεν κατεβαίνουν καν οι μπάρες» πρόσθεσαν.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση