HomeHL-9Αθώος 36χρονος φαντάρος για την απόπειρα βιασμού σε βάρος 14χρονης σε παραλία στα Χανιά

Αθώος 36χρονος φαντάρος για την απόπειρα βιασμού σε βάρος 14χρονης σε παραλία στα Χανιά

«Φαινόταν μεγαλύτερη, δεν ρώτησα την ηλικία της»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αθωώθηκε για τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού και τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, ένας 36χρονος πατέρας δύο παιδιών που δικάστηκε την Παρασκευή στο Πενταμελές Στρατοδικείο Χανίων.

Το συμβάν τελέστηκε τον Ιούνιο του 2018 όταν ο κατηγορούμενος ήταν 31 ετών και υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία. Τότε, σε μέρα εξόδου από το στρατόπεδο, μαζί με έναν ακόμα στρατιώτη συνάντησαν την 14χρονη τότε καταγγέλουσα σε περιοχή του Ακρωτηρίου όπου είχε δώσει ραντεβού με τον δεύτερο, με τον οποίο μιλούσε διαδικτυακά.

Ο 31χρονος άφησε το ζευγάρι σε ένα άλλο σημείο αλλά ο φίλος του λίγο αργότερα του τηλεφώνησε, λέγοντάς του να πάει να πάρει την καταγγέλουσα.

Τότε, σύμφωνα με την δικογραφία, εκείνος την οδήγησε σε απομονωμένο σημείο στην παραλία του Αγ. Ονουφρίου και αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στην θάλασσα και αμέσως μετά παρά την θέλησή της και το γεγονός ότι ήταν μαθήτρια γ’ γυμνασίου.

Η 19χρονη σήμερα κοπέλα, υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος την οδήγησε σε ερημική παραλία χωρίς εκείνη να συμφωνήσει και όταν μπήκαν στην θάλασσα, με τα εσώρουχα καθώς δεν φορούσε μαγιό, εκείνος άρχισε να την αγγίζει με ερωτική διάθεση και αποπειράθηκε να την βιάσει.

Εκείνη όπως είπε τον απώθησε με βία ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν μαζί, πήραν με το αυτοκίνητο το αγόρι της και δύο ακόμα φίλες της και συνέχισαν την βόλτα τους. Η ίδια, όπως είπε, είχε αισθανθεί άσχημα για το συμβάν, αλλά δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία παρά μόνο 2,5 χρόνια αργότερα, όταν όπως είπε αντιλήφθηκε πως η ίδια δεν έφταιγε σε τίποτα εκτός από την παιδική της αφέλεια και πως όλη η ευθύνη βάραινε τον κατηγορούμενο.

Ο κατηγορούμενος ήταν τοτε σε γάμο και είχε μια κόρη ενώ στην απολογία του είπε πως «όλα αυτά είναι μύθοι και παραμύθια» περιγράφοντας με παρόμοιο τρόπο τα πραγματικά περιστατικά, αλλά με την διαφορά ότι ισχυρίστηκε πως υπήρχε διάθεση και από τους δύο ενώ η περίπτυξη δεν προχώρησε επειδή τόσο εκείνη δεν ήθελε όσο και ο ίδιος σκέφτηκε πως δεν ήταν σωστό να εμπλακεί ερωτικά με την κοπέλα που σχετιζόταν ο φίλος του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Φραντζεσκάκης, στην αγόρευσή του έκανε λόγο για πραγματική πλάνη του κατηγορούμενου ως προς την ηλικια της κοπέλας, γεγονός που εξαλείφθει το ενδεχόμενο να ενήργησε με δόλο. Όπως είπε, ο κατηγορούμενος όχι απλά αγνοούσε την πραγματική της ηλικα αλλα ήταν σίγουρος πως ηταν τουλάχιστον 17 καθώς εκείνη άφησε να εννοηθεί ότι είναι όσο δείχνει και σύμφωνα με τις μαρτυρίες έδεινε 18-19 ετών.

Τελικά το Δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και τον απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες.

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση