HomeΚΡΗΤΗΧρηματοδότηση 1,3 εκατ. ευρώ για το Δήμο Μαλεβιζίου

Χρηματοδότηση 1,3 εκατ. ευρώ για το Δήμο Μαλεβιζίου

Για το αρδευτικό δίκτυο στη θέση Καντρί Καλεσσών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πολύ καλό νέο για τους αγρότες μας! 1.312.000€ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πράσινο φως στην πρότασή μας για να δημιουργήσουμε αρδευτικό δίκτυο και υποδομές δεξαμενών στη θέση «Καντρί» της Κοινότητας Καλεσσών.

Πάμε για:

• 700 στρέμματα αρδευόμενης έκτασης
• 8,5 χιλιόμετρα αρδευτικού δικτύου
• πρόσθετες συνοδές υποδομές αποθήκευσης νερού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
• ωφελούμενους εκατοντάδες παραγωγούς
• βελτίωση καλλιεργητικών συνθηκών τοπικών προϊόντων

Στήριξη στην ντόπια παραγωγή και επένδυση στον πρωτογενή τομέα. Αυτό παλεύουμε και αυτό κάνουμε πράξη. Ένα θερμό ευχαριστώ στους αρμόδιους Αντιδημάρχους Γρηγόρη Περυσινάκη και Γιώργο Πετούση, στην Τεχνική μας Υπηρεσία και ιδιαίτερα στη μηχανικό μας Πόπη Δασκαλάκη, αλλά και στη γεωπόνο μας Ειρήνη Σφακιανάκη. Τέλος, στο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Βαλτζάκη που κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο είχε την πρωτοβουλία για την εκπόνηση της μελέτης.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος Μαλεβιζίου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου για τη δημιουργία «Αρδευτικού Δικτύου Για Την Εξυπηρέτηση Αγροκτημάτων στη θέση Καντρί » εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και τη δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 1.312.800 ευρώ. Με την υλοποίηση του θα καλυφθούν οι ανάγκες άρδευσης των αγροτών στην περιοχή Καντρί της Κοινότητας Καλεσών σε 700 περίπου στρέμματα.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα κατασκευαστεί νέο αντλιοστάσιο και θα τοποθετηθεί νέος σύγχρονος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός σε υφιστάμενη γεώτρηση. Θα κατασκευαστούν επίσης 3 νέες δεξαμενές νερού για να καλύψουν τις ανάγκες της αρδευόμενης έκτασης ενώ το συνολικό μήκος των δικτύων θα φτάσουν τα 8,5 χιλιόμετρα περίπου με όλα τα συνοδά έργα (υδρομετρητής μέτρησης συνολικής παροχής γεώτρησης, συνδέσεις αγωγών, εξαεριστήρες δικτύων, συλλέκτες νερού – κολεκτέρ άρδευσης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση