HomeΕΛΛΑΔΑΜαλλιά-κουβάρια με την αντιπολίτευση μετά τη δήλωση Θεοδωρικάκου ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν νεκρό»

Μαλλιά-κουβάρια με την αντιπολίτευση μετά τη δήλωση Θεοδωρικάκου ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν νεκρό»

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αφορμή για να ξεσπάσει πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσε η φράση «κάποιοι θέλουν νεκρό» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν καταδικάζει τις επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ.

Η συγκεκριμένη φράση του υπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου η οποία μεταξύ άλλων σε δήλωσή της ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη «να αποπέμψει τον κ. Θεοδωρικάκο για τις διχαστικές δηλώσεις» του.

Η απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης στις δηλώσεις Τσαπανίδου δεν άργησε και ήταν διπλή, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να επιτίθεται στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παίρνει ξεκάθαρη θέση υποστηρίζοντας πως η Κουμουνδούρου «δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να καταδικάσει τους αναρχικούς, που πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας».

Η δήλωση Τσαπανίδου που προκάλεσε την διπλή απάντηση της κυβέρνησης

«Η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο. Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής και κανένα αίσθημα ευθύνης, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ »θέλει νεκρούς».

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε να απολογείται που επί των ημερών του η μαφία κάνει κουμάντο στο Υπουργείο του, που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε την 12χρονη στον Κολωνό και η χώρα έχει εκτεθεί διεθνώς για την αστυνομική αυθαιρεσία. Και όχι να προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με τέτοιες άθλιες συκοφαντίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να καταδικάσει τις βαθύτατα διχαστικές και συκοφαντικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου και να διασφαλίσει την ομαλότητα στον δρόμο προς τις εκλογές.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας».

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά»

Ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε η κυρία Τσαπανίδου απάντησε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπής του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε και ολόκληρο το κόμμα της, χρόνια τώρα, δεν βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, το οποίο αγωνίζεται νυχθημερόν με αυταπάρνηση για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, τις οποίες διαταράσσουν πρόσωπα και συλλογικότητες που σπεύδει να καλύψει πολιτικά. Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά. Για όποιον λόγο κι αν το κάνει, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο και τους πολίτες. Ας αφήσει τις υποκριτικές κραυγές και τις υπεκφυγές κι ας μας πει καθαρά: είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Θεοδωρικάκος: Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, με μια αιχμηρή δήλωση ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει πως «θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στις 21 Μαΐου».

Συγκεκριμένα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγορεί ότι προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν από τις εκλογές 2023, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκείνοι:

  • που μας κατηγόρησαν ότι ξυπνήσαμε νωρίς τα παιδιά, όταν η Αστυνομία συνέλαβε τρεις εγκληματικές οργανώσεις στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου
  • που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τις προκλητικές συκοφαντίες τους περί δολοφόνων για το ανύπαρκτο πεντάχτρονο κοριτσάκι στον Έβρο
  • που εργαλειοποιούν για κομματικό όφελος την τραγωδία ενός 12χρονου κακοποιημένου κοριτσιού, παρότι οι δράστες είναι ήδη στη φυλακή
  • που επιτίθενται διαρκώς στην Ελληνική Αστυνομία
  • που ο πολιτικός τους λόγος είναι ο ορισμός του τεχνητού διχασμού

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε ποτέ. Δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να καταδικάσει τους αναρχικούς, που πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Θα πάρουν την απάντηση που του πρέπει από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στις 21 Μαΐου».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση