HomeHL-GreeceΤουρκία: Πρώτο θέμα στα γειτονικά ΜΜΕ η απόφαση Μητσοτάκη για τον φράχτη στον Έβρο

Τουρκία: Πρώτο θέμα στα γειτονικά ΜΜΕ η απόφαση Μητσοτάκη για τον φράχτη στον Έβρο

Τι μετέδωσαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η είδηση της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο όχι μόνο έφτασε στην Τουρκία, αλλά έγινε πρώτο θέμα σε όλα σχεδόν ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Όπως μετέδωσε ο από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα ΜΜΕ της Τουρκίας έκαναν βασικό θέμα την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για επέκταση του φράχτη στον Έβρο τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός «χτίζει φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων».

Το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT Haber ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης συμμετείχε σε τελετή επέκτασης του φράγματος με την Τουρκία κατά 35 χιλιόμετρα. Ο φράχτης ο οποίος θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους θα κοστίσει 100 εκατομμύρια δολάρια. H Ελλάδα στα σύνορα του Έβρου χτίζει φράχτη 35 χιλιομέτρων».

Στο δελτίο ειδήσεων του Haber Global τονιζόταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη την προεκλογική του απόφαση για επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ως προεκλογική υπόσχεση ανακοίνωσε πως θα χτιστεί φράχτης σε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία.. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Έβρο που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και αναφέρθηκε στις προεκλογικές του υποσχέσεις που ανάμεσα σε αυτές είναι και η επέκταση του φράχτη στα σύνορα. Ο Μητσοτάκης δήλωσε πως ο φράχτης ο οποίος σήμερα έχει μήκος 37,5 χιλιομέτρων θα επεκταθεί επιπλέον 35 χιλιόμετρα. Ο Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο φράχτης στα σύνορα εμπόδισε την διέλευση 250.000 προσφύγων και μεταναστών».

Έκκληση Κιλιντσάρογλου για το νέο κύμα Αφγανών μεταναστών

Το νέο κύμα Αφγανών μεταναστών καταφθάνει στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα, έκανε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και αντίπαλον δέος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επικείμενες εκλογές, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να κάνει έκκληση στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μέσω του Twitter να περιφρουρήσουν τα σύνορά της.

«Μαθαίνουμε πως υπάρχει κύμα Αφγανών που διασχίζουν τα σύνορα. Καλώ τις ένοπλες δυνάμεις να κάνουν το καθήκον τους και να προστατεύσουν τα σύνορα» ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας.

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση