HomeHL-CultureΔέκα ταινίες που περιμένουμε να δούμε μέχρι το τέλος του 2023

Δέκα ταινίες που περιμένουμε να δούμε μέχρι το τέλος του 2023

Οι επόμενοι μήνες του έτους θα είναι συναρπαστικοί για τους κινηματογραφόφιλους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον κόσμο του κινηματογράφου, η προσμονή μιας ταινίας μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με το τελικό προϊόν. Από τη στιγμή που ανακοινώνεται ένα έργο, τόσο οι θαυμαστές όσο και οι κριτικοί αρχίζουν να κάνουν εικασίες για το πώς θα είναι και αν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Το 2023 έχουν κυκλοφορήσει ήδη κάποιες αξιόλογες ταινίες όπως οι «Creed III» και «John Wick: Chapter 4» κι αναμένονται κι άλλες, που δημιουργούν «θόρυβο» πολύ πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι υπάρχει ακόμα πολύ μέλλον, καθώς η χρονιά δεν βρίσκεται καν στα μισά. Ηχηρά μπλοκμπάστερ, πολυαναμενόμενα σίκουελ, αναπάντεχα prequel και πρωτότυπες εμφανίσεις γνωστών φιγούρων θα προσελκύσουν το κινηματογραφόφιλο ενδιαφέρον μας.

Ακολουθούν 10 από τις πολυαναμενόμενες ταινίες που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Μαΐου)

guardians_of_the_galaxy_vol__3

Έξι χρόνια μετά το 2ο κεφάλαιο της κωμικής περιπέτειας της Marvel και ενώ έχει μεσολαβήσει ένα σπουδαίο «Avengers: Endgame», οι ήρωες του «Guardians of the Galaxy» επιστρέφουν σε σκηνοθεσία του Tζέιμς Γκαν. Η πλοκή έχει ως εξής: «Ακόμα αναστατωμένος από την απώλεια της Gamora, ο Πίτερ Κουίλ συγκεντρώνει την ομάδα του για να υπερασπιστεί το σύμπαν και έναν δικό τους άνθρωπο – μια αποστολή που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος των Guardians αν δεν πετύχει».

Indiana Jones and the Dial of Destiny (Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Ιουνίου)

indiana_jones_and_the_dial_of_destiny

Ο πιο διάσημος αρχαιολόγος του κινηματογραφικού κόσμου έρχεται να ξαναπάρει το μαστίγιο στα χέρια του και να επιστρέψει στην ενεργό δράση 15 ολόκληρα χρόνια μετά «Το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου», χωρίς όμως αυτή τη φορά τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στη σκηνοθετική καρέκλα. Ο 80χρονος Χάρισον Φορντ αναλαμβάνει να υποδυθεί και πάλι τον χαρακτηριστικό του ρόλο στη 5η ταινία της σειράς, μαζί με την Φοίβη Γουόλερ-Μπριτζ και τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One (Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Ιουλίου)

mission-_impossible_-_dead_reckoning_-_part_one

Ένας ακόμη ηθοποιός σε πορεία βετεράνου, επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Ο λόγος για τον άνθρωπο που ξεπερνά τα φυσικά όρια με κάθε του ταινία, Τομ Κρουζ, ο οποίος συνεχίζει ακμαίος το δυναμικό και επιτυχημένο όσο ποτέ «Mission Impossible», με την έβδομη (και όχι τελευταία) προσθήκη στο γεμάτο περιπέτεια franchise.

Oppenheimer (Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Ιουλίου)

oppenheimer

Από τις πιο πολύκροτες ταινίες της χρονιάς, καθώς τα εκατομμύρια των οπαδών του Κρίστοφερ Νόλαν ανυπομονούν για τη νέα ταινία του σπουδαίου σκηνοθέτη, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε. Η ιστορία παρακολουθεί τον Αμερικανό φυσικό Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και τον ρόλο του στη δημιουργία της ατομικής βόμβας. Ένα έπος για έναν από τους πιο γνωστούς επιστήμονες στον κόσμο και μία από τις πιο σημαντικές σελίδες στην ανθρώπινη ιστορία. Πρωταγωνιστούν οι Κίλιαν Μέρφι, Έμιλυ Μπλάντ, Ματ Ντέιμον, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Barbie (Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Ιουλίου)

barbie0432

Η σκηνοθέτρια των «Lady Bird» και «Little Women», Γκρέτα Γκέργουιγκ, αναλαμβάνει να μεταμορφώσει το πιο διάσημο παιδικό παιχνίδι στον κόσμο σε μια σύγχρονη live-action ταινία. Η πλοκή είναι η ακόλουθη: «Το να ζεις στη Barbie Land είναι να είσαι ένα τέλειο πλάσμα σε έναν τέλειο κόσμο. Εκτός και αν βιώνεις μια πλήρη υπαρξιακή κρίση. Ή είσαι ένας Κεν». Με πρωταγωνιστές τη Μάργκοτ Ρόμπι και τον Ράιαν Γκόσλινγκ.

My Big Fat Greek Wedding 3 (Ημερομηνία κυκλοφορίας: 8 Σεπτεμβρίου)

my_big_fat_greek_wedding_3

Είναι γνωστή η τεράστια επιτυχία του «Γάμος αλά ελληνικά», καθώς και της συνέχειάς του. Η Νία Βαρντάλος, σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια των πρώτων δύο, αναλαμβάνει και χρέη σκηνοθέτριας στο τρίτο φιλμ της σειράς, το οποίο γυρίστηκε και αυτό στην Ελλάδα. Ολόκληρο το καστ επιστρέφει για τις νεότερες περιπέτειες της οικογένειας «Πορτοκάλος».

Dune: Part 2 (Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Νοεμβρίου)

dune

Μετά τον πάταγο που έκανε το πρώτο Dune και εφόσον ο σκηνοθέτης Ντένις Βιλενέβ είχε οραματιστεί να χωρίσει το περίφημο ομώνυμο βιβλίο του Φρανκ Χέρμπερτ σε πάνω από μία ταινίες, έρχεται στο τέλος του χρόνου η πολυαναμενόμενη συνέχεια. Η πλοκή ξαναπιάνει το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει η πρώτη ταινία: Ο Πολ Ατρειδης, ο οποίος είναι ενωμένος με τον Chani και τους Fremen αναζητά εκδίκηση ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Φαίνεται να αντιμετωπίζει ένα δίλημμα ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και τη μοίρα του γνωστού σύμπαντος, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει ένα τρομερό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει. Πρωταγωνιστούν οι Τιμοτέ Σαλαμέ, Ζεντάγια, Όστιν Μπάτλερ, Ντέιβ Μπατίστα, Φλόρενς Πιου, Χαβιέ Μπαρδέμ.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Νοεμβρίου)

the_hunger_games-_the_ballad_of_songbirds_and_snakes

Τα 4 συνολικά Hunger Games αφήσανε το αποτύπωμά τους στον κινηματογράφο της δεκαετίας του 2010 με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Αφενός, οι εισπράξεις τους παγκοσμίως έφτασαν τα 2.9 δις, αφετέρου απογείωσαν τη σχετικά άγνωστη τότε Τζένιφερ Λόρενς στα ύψη των Χολιγουντιανών αστέρων και την καθιέρωσαν ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της γενιάς της (κέρδισε μάλιστα και Όσκαρ με το «Οδηγός Αισιοδοξίας» το 2012). Οκτώ χρόνια μετά το τελευταίο φιλμ της σειράς («Mockingjay – Part 2»), ένα prequel – που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα- θα εξερευνά τα πρώτα βήματα του νεαρού Coriolanus Snow, του μελλοντικού τυράννου της Πανέμ, ως μέντορα μιας κοπέλας-φόρο από την Περιφέρεια 12 κατά τη διάρκεια των 10ων Αγώνων Πείνας.

Wonka (Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Δεκεμβρίου)

wonka

Στην ίδια γραμμή κινείται και το «Wonka», καθώς επιστρατεύει τον πιο δημοφιλή ηθοποιό της γενιάς του, τον Τιμοτέ Σαλαμέ, για να αποδώσει το origin story του Γουίλι Γουόνκα, του περίφημου σοκολατοποιού από την ταινία του Τιμ Μπάρτον «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας» (2005). Πρωταγωνιστούν επίσης οι Ολίβια Κόλμαν, Ρόουαν Άτκινσον και Σάλι Χόκινς.

Aquaman and the Lost Kingdom (Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Δεκεμβρίου)

aquaman_and_the_lost_kingdom_

Προς το παρόν δεν έχουν ειπωθεί πολλά για το σίκουελ του Aquaman (2018), καθώς η πλοκή παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Είναι γνωστό ωστόσο εδώ και καιρό, ότι τον ρόλο του κεντρικού ήρωα συνεχίζει να κατέχει ο πλέον καθιερωμένος Τζέισον Μομόα, με συνοδεία του Μπεν Άφλεκ, του Πάτρικ Γουίλσον και ίσως και της Άμπερ Χερντ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση