HomeHL-9Χιλιάδες δρομείς συμμετέχουν στο Run Greece Ηράκλειο

Χιλιάδες δρομείς συμμετέχουν στο Run Greece Ηράκλειο

Σήμερα η μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό- Αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χιλιάδες Ηρακλειώτες συμμετέχουν σήμερα στο μεγάλο γεγονός του αθλητισμού το «Run Greece».

Φέτος, πραγματοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του δήμου Ηρακλείου και την συνεισφορά πολλών εθελοντικών φορέων και οργανώσεων και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Οι αγώνες

Οι αγώνες πραγματοποιούνται στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου όπου οι χιλιάδες δρομείς μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δουν την πόλη μας … με μια άλλη ματιά.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της φετινής διαδρομής του «RUN GREECE» διαδρομή είναι το εξής: η εκκίνηση δίνεται στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) και συνεχίζεται στην Πλατεία Νικηφόρου Φωκά- 25ης Αυγούστου (πεζόδρομος) – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Νεάρχου – Συμβολή Νεάρχου και Δουκός Μποφώρ ( σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Στροφή γύρω από το σιντριβάνι – Νεάρχου – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Παραλιακή Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου – Αρχ. Μακαρίου- Νικολάου Πλαστήρα- Συμβολή Νικολάου Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού – καινούργια πλατεία) – Πλατεία Κύπρου – Χαρ. Τρικούπη – Λεωφόρος Δημοκρατίας. Ο τερματισμός θα είναι στην Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφόρου Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος – Αβέρωφ και Ανεμογιάννη.  Ο παιδικός αγώνας θα εκκινήσει και θα τερματίσει στην Πλατεία Ελευθερίας.’’

Στις 10 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων.

Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού λήγει στις 11.15. Δηλαδή οι δρομείς έχουν συνολικό διαθέσιμο χρόνο 1 ώρα και 15′.

Στις 11.45 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων.

Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ λήγει στις 13.00, λαμβάνοντας υπόψη και την καθυστέρηση στο χρόνο εκκίνησης μεταξύ των διαφορετικών blocks εκκίνησης.

Στον Αγώνα 5χλμ εφαρμόζεται η πρακτική της εκκίνησης «κατά κύματα» (wave start). Οι δρομείς τοποθετούνται σε blocks εκκίνησης με βάση τις επιδόσεις τους όπως δηλώνονται στην αίτηση συμμετοχής που υποβάλλουν, και οι οποίες ελέγχονται και διασταυρώνονται από την αρμόδια επιτροπή του αγώνα.

Μετά το πέρας του επίσημου χρονικού ορίου λήξης των αγώνων στις 13.00, οι δρομείς που δεν έχουν τερματίσει πρέπει να εγκαταλείψουν. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουν με δική τους ευθύνη, αφού η διαδρομή θα δοθεί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση όλων των οχημάτων κατά τις ώρες 07:30 έως 14:00 στο παρακάτω οδικό δίκτυο:

Στην Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου, από την συμβολή της με την οδό Μητσοτάκη μέχρι την συμβολή της με την οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (κυκλικός κόμβος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην Λ. Γιαμαλάκη από την οδό 1878 έως την οδό Σοφ. Βενιζέλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Σοφ. Βενιζέλου.

Στην οδό Αρχ. Μακαρίου από την συμβολή της με τη Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου (κυκλικός κόμβος) μέχρι την συμβολή της με τη Λ. Καλοκαιρινού (κυκλικός κόμβος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην Λ. Πλαστήρα από την Χανιώπορτα μέχρι την Πύλη Ιησού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πύλη Ιησού.

Στην οδό Κονδυλάκη, από την οδό Γ. Γεωργιάδη (κυκλικός κόμβος) έως την οδό Πλαστήρα (κυκλικός κόμβος) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλαστήρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση