HomeHL-SportsΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 0-1-Video-

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 0-1-Video-

Μπλεξίματα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ηττήθηκε στους Ζωσιμάδες από τον ΟΦΗ με 1-0 και πλέον βρίσκεται ελάχιστα πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Λάρσον το γκολ των Κρητικών, δοκάρι ο Εραμούσπε για τον «Αγιαξ» που έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά μένει 10ο σερί ματς χωρίς νίκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ κατάφερε να αντέξει στην πίεση του ΠΑΣ Γιάννινα στα τελευταία λεπτά και με το γκολ του Λάρσον, επέστρεψε στις νίκες με ένα πολύ σημαντικό διπλό για την 2η αγωνιστική των play-out.

 Έτσι έπαιξαν

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Σόρια, Εραμούσπε, Μπορταγκαράι και Πήλιο στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Ριένστρα, Τζίνο και Μπιλμάο ενώ ο Μορέιρα με τον Παμλίδη ήταν στα άκρα της επίθεσης, έχοντας τον Μπάλαν στην κορυφή.

Από την άλλη ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Μανδά στην έστια, τους Διαμαντή, Βούρο και Πασαλίδη στην τριάδα της άμυνας ενώ ο Θοράρινσον με τον Λάρσον είχαν όλη την πλευρά.

Ο Περέα με τον Μπάκιτς μοιράστηκαν τη μεσαία γραμμή, έχοντας τον Νέιρα μπροστά τους ενώ ο Ντίκο έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης με τον Τσιλιανίδη λίγο πιο πίσω.

Προβάδισμα με Λάρσον για τον ΟΦΗ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε καλά το ματς και προσπάθησε να βρει φάσεις μέσα από μερικά σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες, ωστόσο ο ΟΦΗ είχε την πρώτη καλή φάση στο 18′, όταν ο Ντίκο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Ο ίδιος παίκτης όμως, δύο λεπτά, ξεκίνησε τη φάση του γκολ, καθώς πήρε την μπάλα στα πλάγια, έκανε το γύρισμα, ο Τσιλιανίδης έστρωσε στον Λάρσον, ο οποίος την έφερε στο αριστερό και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 για τους Κρητικούς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να απαντήσει αλλά δεν είχε κάποια μεγάλη φάση, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος με έξι τελικές αλλά καμία στην εστία.

pas-ofh

Δοκάρι, Μανδάς και… περιπέτειες για τον ΠΑΣ

Στο δεύτερο μέρος δεν υπήρξαν πολλές φάσεις, με τον Ντίκο να απειλεί με κοντινό πλασέ στο 66′, αλλά ο έμπειρος πορτιέρε απέκρουσε. Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την πλευρά του άγγιξε το 1-1 στο 68ο λεπτό.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Εραμούσπε νίκησε στον αέρα τον Διαμαντή, έκανε την κεφαλιά αλλά αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μανδά, ενώ στη συνέχεια το σουτ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο ίδιος παίκτης θα απειλήσει ξανά με κεφαλιά στο 82ο λεπτό, όταν βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι αλλά εκεί βρήκε τον Μανδά, ο οποίος έκανε μία απίθανη επέμβαση, κρατώντας το μηδέν.

Εν τέλει μέχρι το φινάλε, παρότι οι γηπεδούχοι πίεζαν την αντίπαλη άμυνα, δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με αποτέλεσμα να υποστούν την ήττα με 1-0.

Όπως είναι λογικό, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, έβαλε τον ΠΑΣ σε… περιπέτειες ενώ ο ΟΦΗ διατήρησε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.

Χάρη σε ένα γκολ του Έρικ Λάρσον στο 20ο λεπτό, ο ΟΦΗ έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τους «Ζωσιμάδες», για τη 2η αγωνιστική των Play Out του πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας έφερε, έτσι, σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον ΠΑΣ Γιάννινα, που αισθάνεται πλέον έντονα τη θηλειά του υποβιβασμού γύρω από… το λαιμό του.

 Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά, όμως ήταν φλύαροι.
Σε αντίθεση με τους Κρητικούς. Μπορεί στο 18’ ο Νουά Ντίκο να έστειλε με το κεφάλι την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναγιώτη Τσιντώτα, όμως δυο λεπτά μετά, ο Λάρσον δεν λάθεψε.

Ο Σουηδός ήταν αποδέκτης του ωραίου συνδυασμού των Ντίκο, Κοσμά Τσιλιανίδη και με αριστερό σουτ έκανε το 0-1.

Το γκολ «πάγωσε» τους Ηπειρώτες που δε βρήκαν αντίδραση ως το τέλος του πρώτου μέρους. Οι προσπάθειες των Σταύρου Πήλιου (34’) και Γιώργου Παμλίδη (37’) δεν ανησύχησαν καν τον Χρήστο Μανδά.

Αντίθετα, ο Τσιντώτας χρειάστηκε να επιστρατεύσει τα αντανακλαστικά του για να σταματήσει τον Ντίκο σε τετ-α-τετ στο 66ο λεπτό.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Ροντρίγκο Εραμούσπε, μετά το κόρνερ του Σωτήρη Νίνη, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανδά.

ikona_viber_2023-04-02_00-19-44-976

Οι παίκτες του Θανάση Στάικου συνέχισαν να απειλούν, αλλά ούτε η κεφαλιά του Αχμάντ Μορέιρα βρήκε στόχο στο 76’.

Ήταν κι η τελευταία, ουσιαστικά, φάση του αγώνα, με τον ΟΦΗ να κρατάει σχετικά εύκολα το «τρίποντο», βάζοντας πια σε μεγάλους μπελάδες τον ΠΑΣ, ο οποίος συμπλήρωσε 11 αγώνες (0-6-5) μακριά από τη νίκη, μπλέκοντας για τα καλά στη «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία.

Κίτρινες: Ριένστρα, Μορέιρα – Λάρσον, Θοράρινσον.

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Σπυρόπουλος Π. (Αν. Αττικής)
4ος διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)
VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
AVAR: Πάτρας (Μακεδονίας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Μπιλμπάο (81’ Σταματελόπουλος), Μορέιρα, Παμλίδης (57’ Ροσέρο), Εραμούσπε, Ριένστρα (46’ Νίνης), Μπορταγκαράι, Τζίνο (90’+1’ Τζίμας), Μπαλάν.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης, Περέα, Νέιρα (68’ Τοράλ), Μπάκιτς, Τσιλιανίδης (46’ Ντιουσέ), Ντίκο (68’ Φελίπε).

Οι παίκτες των δύο ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας μπλουζάκια για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό που είναι αύριο (2/4).

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση