HomePost ItΣωκράτης Βαρδάκης: «Να εισακουστούν τα αιτήματα του ΣΚΛΕ Κρήτης»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Να εισακουστούν τα αιτήματα του ΣΚΛΕ Κρήτης»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τα αιτήματα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (Σ.Κ.Λ.Ε.) Κρήτης, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη και Χανίων Παύλου Πολάκη, καταθέτοντας Αναφορά το Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου, προς τους Υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, στο Δελτίο Τύπου τόσο της 23ης Μαρτίου 2023, το Περιφερειακό Τμήμα Σ.Κ.Λ.Ε. Κρήτης χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου και παραθέτει τα αιτήματα των κοινωνικών λειτουργών Ελλάδας, οι οποίοι διεκδικούν:

● Αποκλειστικά Δημόσιο, δωρεάν, ενιαίο σύστημα Πρόνοιας-Κοινωνικής Πολιτικής.
● Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για στελέχωση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών.
● Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επικουρικών και αναπληρωτών συναδέλφων.
● Κατάργηση της διάκρισης ΠΕ και ΤΕ. Ενιαίος κλάδος Κοινωνικών Λειτουργών και προστασία των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.
● Άμεση λήψη μέτρων για την καταγραφή, την πρόληψη και την αντιμετώπιση επαγγελματικού κινδύνου (ΜΑΠ, προστασία κατά τις διαδικασίες Εισαγγελικών παραγγελιών-κοινωνικών διερευνήσεων κτλ).
● Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, εργαζομένων νοσοκομείων, κλειστών δομών κτλ.
● Ένταξη στη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
● Πρακτική άσκηση των φοιτητών με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα.
● Εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και κλινική εποπτεία όλων των Κοινωνικών λειτουργών με κρατική χρηματοδότηση από δημόσιους φορείς παιδείας, υγείας, δικαιοσύνης, χωρίς καμία εμπλοκή των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεδομένων των παραπάνω, οι υπογράφοντες βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς την εξέταση των αιτημάτων του Συνδέσμου και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση