HomeΚΡΗΤΗΕκδηλώσεις για το Αστικό Πράσινο

Εκδηλώσεις για το Αστικό Πράσινο

Από τον δήμο Ηρακλείου και το ΕΛΜΕΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία σειρά από εκδηλώσεις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έργου «Επιστημονική Υποστήριξη της λειτουργίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου», που έχει ως στόχο να καταγράψει τις ανάγκες της πόλης  και μέσω της εφαρμογής καινοτόμων μεθοδολογιών να προτείνει τον σχεδιασμό αισθητικής και βιοκλιματικής αναβάθμισης των χώρων αστικού πρασίνου στο Ηράκλειο πραγματοποιεί ο δήμος Ηρακλείου και το ΕΛΜΕΠΑ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Απριλίου 2023 στο Περιστύλιο της Λότζια και συγκεκριμένα:

  • Τρίτη 4 Απριλίου στις 18:00, ανοιχτή εκδήλωση για την αστική γεωργία
  • Τετάρτη 5 Απριλίου στις 11:00, σεμινάριο για τη δημιουργία αστικών λαχανόκηπων
  • Τετάρτη 5 Απριλίου στις 18:00, εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου και τον σχεδιασμό του αστικού πρασίνου στην πόλη του Ηρακλείου.
  • Και τις δύο μέρες, την Τρίτη 4 Απριλίου από τις 17:00 έως τις 20:00 και την Τετάρτη 5 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 13:00 συζητούμε μαζί με τους δημότες για τις δράσεις αναβάθμισης του αστικού πρασίνου.

Το έργο «Ηράκλειο Αστικό Πράσινο: Αλλάζουμε το κλίμα στην πόλη», υλοποιείται ως μία σημαντική συνέργεια του Δήμου Ηρακλείου με το ΕΛΜΕΠΑ, οι δράσεις της οποίας συνεισφέρουν ως ένα αποφασιστικό μέτρο προσαρμογής  ενάντια στην απειλή της κλιματικής κρίσης. Με την πολύτιμη επιστημονική συνδρομή σε τεχνογνωσία, που παρέχει το ΕΛΜΕΠΑ στο πλαίσιο του έργου,  πραγματοποιείται η  καταγραφή των αναγκών της πόλης για ανάπλαση χώρων αστικού πρασίνου, η διατύπωση προτάσεων για την αισθητική και βιοκλιματική αναβάθμιση των χώρων πρασίνου καθώς και η υιοθέτηση καινοτόμων μεθοδολογιών για την αποτελεσματική διατήρηση και αναβάθμιση των χώρων αυτών. Στο πλαίσιο του έργου, η επιστήμη του αστικού πρασίνου έρχεται να συναντήσει τις ανάγκες των Ηρακλειωτών και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους μέσω αισθητικής και βιοκλιματικής βελτίωσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση