HomeΚΡΗΤΗΦοιτητές από τις ΗΠΑ στο δήμο Χερσονήσου

Φοιτητές από τις ΗΠΑ στο δήμο Χερσονήσου

Σέγκος : Σημαντικό να «ταξιδεύουν» εικόνες και η κουλτούρα του τόπου μας μέσα από τις εμπειρίες νέων ανθρώπων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με φοιτητές από τις ΗΠΑ που διαμένουν στο Δήμο Χερσονήσου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του Πανεπιστημίου Ντρέξελ της Φιλαδέλφεια, είχε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Πρόκειται για προπτυχιακούς φοιτητές, ηλικίας 21 και 22 ετών, από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, που συμμετέχουν σε ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό project μέσω του οποίου έρχονται σε επαφή με τον Πολιτισμό, τις τοπικές παραδόσεις και την ιστορία της Κρήτης.

Ο κ. Σέγκος καλωσόρισε τους φοιτητές από τις ΗΠΑ, τους ενημέρωσε για την ιστορική διαδρομή και την πολιτισμική παράδοση και κληρονομιά του Δήμου Χερσονήσου, αντάλλαξε απόψεις μαζί τους και απάντησε σε ερωτήματα που του έθεσαν.

«Σας καλωσορίζουμε στο Δήμο Χερσονήσου. Εύχομαι, πέρα από το αμιγώς εκπαιδευτικό σκέλος του προγράμματος στο οποίο συμμετέχετε, να απολαύσετε τη διαμονή σας και την ξακουστή στα πέρατα του κόσμου, κρητική φιλοξενία», επεσήμανε απευθυνόμενος στους Αμερικανούς φοιτητές ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε : «Η ανταλλαγή εμπειριών της νεολαίας μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων αποτελεί κλειδί για την προώθηση των κοινών παγκόσμιων αξιών της κοινωνικής ένταξης, της ενίσχυσης της διαπολιτισμικής κατανόησης και κυρίως της αίσθησης του “ανήκειν” σε μία κοινότητα. Ο Δήμος Χερσονήσου υπηρετεί αυτές τις αξίες και μέσω της δικής σας παρουσίας τις επικοινωνεί σε ένα ευρύτερο εγχείρημα εξωστρέφειας».

synantisi-me-amerikanous-fitites-4

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους φοιτητές και τους συνοδούς καθηγητές, την κ. Μαρία Χναράκη και τον κ. Θεόδωρο Κατερινάκη.

Τα παιδιά επεφύλαξαν μία μικρή έκπληξη στον Δήμαρχο Χερσονήσου προσφέροντάς του μία μπλούζα με το όνομα και το έμβλημα του Πανεπιστημίου Ντρέξελ.

synantisi-me-amerikanous-fitites-5

«Είναι πολύ σημαντικό να “ταξιδεύουν” οι εικόνες και η κουλτούρα του τόπου μας μέσα από τις εμπειρίες νέων ανθρώπων. Ο εκπαιδευτικός τουρισμός, που αναπτύσσεται κυρίως σε χρονικές περιόδους που δεν αποτελούν μήνες αιχμής για την τουριστική μας περίοδο, έχει ισχυρή δυναμική και πρέπει να τον κεφαλαιοποιήσουμε. Έχουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να αναπτύξουμε και τέτοιου τύπου εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επενδύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας  προϊόντος με στοιχεία βιωσιμότητας και αειφορίας», σημείωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση