HomeΕΛΛΑΔΑΟ φράχτης στον Εβρο ψηλά στην προεκλογική ατζέντα Μητσοτάκη

Ο φράχτης στον Εβρο ψηλά στην προεκλογική ατζέντα Μητσοτάκη

Η σημερινή επίσκεψη στην περιοχή, η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό φλερτ με ψηφοφόρους δεξιά της ΝΔ. Υποψήφιος βουλευτής Σερρών ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το βλέμμα στα προνομιακά -όπως θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου- πεδία της ασφάλειας του πολίτη και του μεταναστευτικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα τον Έβρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την υπογραφή  της σύμβασης επέκτασης του φράχτη στα σύνορα.

Πρόκειται για μία ακόμα περιοδεία του πρωθυπουργού στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας, όπου θα στοχεύσει να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την σχετική -εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ- απόφασή του να προχωρήσει στην περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των χερσαίων συνόρων.

Ταυτόχρονα, θα έχει την ευκαιρία να επιτεθεί εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης του φράχτη, ενώ θα επιδιώξει και την προσέλκυση ψηφοφόρων από τα δεξιά της ΝΔ.

Ιδεολογικό χώρο με υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά -όπως και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα- σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

«Θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα μας από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές», τόνισε χθες ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη επίσκεψή του στον Γέρακα, θυμίζοντας παράλληλα με αυτή την ευκαιρία, «ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια και ποιοι μέχρι και σήμερα βρίσκονται απέναντι στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να ασφαλίσει τα σύνορά της»..

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», παρά την προσπάθεια υπονόμευσης, όπως είπε, του συγκεκριμένου έργου από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην κυβέρνηση, πέρα από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, που κατηγορούν πως επιχειρεί να στήσει μπλόκο στην χρηματοδότηση του έργου με κοινοτικά κονδύλια, στοχοποιούν και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, για παλαιότερη δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία ο φράχτης είναι παράνομος όσον αφορά τη διεθνή νομιμότητα.

Τον πρωθυπουργό, στη σημερινή του επίσκεψη, θα συνοδεύουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί.

Σχεδόν έτοιμα

Στο μεταξύ, σχεδόν έτοιμα είναι τα γαλάζια ψηφοδέλτια, με το κλείσιμο και των τελευταίων εκκρεμοτήτων. Ελάχιστες θέσεις παραμένουν κενές και θα συμπληρωθούν τις επόμενες μέρες, ενώ τελευταίο, γύρω στο Πάσχα, θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με το οποίο ασχολείται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο τ. υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής που είχε παραιτηθεί την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη θα είναι τελικά κανονικά υποψήφιος βουλευτής Σερρών (θέλει να τον κρίνουν οι ψηφοφόροι της εκλογικής του περιφέρειας), ενώ κανένα θέμα δεν υπάρχει με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση λόγω των πρόσφατων καταγγελιών σε βάρος του και θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του βόρειου τομέα της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρόλο που η αρχική συμφωνία με το Μέγαρο Μαξίμου τον προόριζε για την Α’ Αθήνας, τελικά θα είναι υποψήφιος στην Ηλεία, εξέλιξη που απέτρεψε τελικά τον πρώην υπουργό, Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, να διεκδικήσει να επανέλθει μετά από χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή, μέσω της συγκεκριμένης περιοχής.

 Τις τελευταίες ώρες, εξάλλου, ανακοινώθηκαν και οι κάθοδοι στην Α’ Πειραιά του Νίκου Βλαχάκου, αδελφού του ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου, καθώς και της Σέβης Βολουδάκη, συζύγου του πρόσφατα εκλιπόντος βουλευτή, Μανούσου Βολουδάκη, στα Χανιά.

Αντίθετα, δεν θα είναι υποψήφιοι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη (διερευνάται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη διαχείριση της βουλευτικής της αποζημίωσης), ο τ. βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας (παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για δουλειές με το Δημόσιο μέσω απευθείας αναθέσεων) και η πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου (βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ για απευθείας αναθέσεις).

Φίλιππος Πανταζής
euro2day.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση