HomeHL-9Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ ο Παύλος Μπαριτάκης

Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ ο Παύλος Μπαριτάκης

Από τους εργαζομένους εκφράστηκαν φόβοι και προβληματισμοί για την ενδεχόμενη μελλοντική ιδιωτικοποίηση του νερού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Γιώργο Βουρεξάκη, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Δεικτάκη, τον Γενικό Διευθυντή Μανόλη Κοσμαδάκη, τον πρόεδρο και το μέλος του προεδρείου  του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ηρακλείου Μανώλη Σκεπασιανό και Γιάννη Λιναρίτη, αλλά και  τους εργαζομένους στην Επιχείρηση,  είχε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Παύλος Μπαριτάκης

devai3

Από τους εργαζομένους εκφράστηκαν φόβοι και προβληματισμοί  για την ενδεχόμενη μελλοντική ιδιωτικοποίηση του νερού μέσω της νέας Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Νερού, με βάσει το νόμο που ψηφίστηκε στην βουλή παρά τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων της  Αντιπολίτευσης, και για το οποίο υπήρξε δυναμική αντίδραση των εργαζομένων στις  ΔΕΥΑ σε όλη την χώρα.

devai4

Επίσης αναπτύχθηκαν προβληματισμοί σχετικά με τις υψηλές οφειλές προς την επιχείρηση ιδιωτών, καθώς  οι οφειλές της επιχείρησης προς την ΔΕΗ λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους έχουν ανοδικές τάσεις,  Έντονο είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης της επιχείρησης, ενώ προχωράει η διαδικασία πρόσληψης  53 νέων θέσεων προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Σχετικά με τα έργα η ΔΕΥΑΗ υλοποιεί το εμβληματικό έργο για την αλλαγή των δικτύων ύδρευσης Ηρακλείου που χρηματοδοτείται από το  ΥΜΕΠΕΡΑ  ύψους 25.000.000,00 ευρώ, ενώ ετοιμάζεται το έργο για την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων  που θα δώσει 36.000 κυβικά νερού για άρδευση σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή για τους παραγωγούς.

devai6

Όπως τόνισε ο Παύλος Μπαριτάκης το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε το νομοσχέδιο  θεωρώντας ότι  η Ρυθμιστική Αρχή δεν μπορεί να υποκαταστήσει το δημόσιο έλεγχο που απαιτεί η σχετική συνταγματική πρόβλεψη αλλά και η σχετική νομολογία του Ο Παύλος Μπαριτάκης  επανέλαβε την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ ότι το Νερό είναι Δημόσιο Αγαθό και Ανθρώπινο Δικαίωμα.

devai7

Το Νερό δεν πωλείται και η Διαχείρισή του ανήκει στο Δημόσιο Τομέα. Σημείωσε επίσης ότι για την στήριξη της ΔΕΥΑ απαιτείται η μείωση του κόστους ενέργειας με αλλαγή τιμολογίου χρέωσης, όπως και η μείωση του ΦΠΑ στα τέλη αποχέτευσης από το συντελεστή του 24% που είναι σήμερα . Τέλος απαιτείται η ενίσχυση της ΔΕΥΑΗ  άμεσα με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλεςτις ειδικότητες.devai8

Διαφήμιση
Διαφήμιση