HomeΕΛΛΑΔΑΔολοφονία Μακρή: Ισόβια στον έναν κατηγορούμενο – Αθώος ο αδελφός του λόγω αμφιβολιών

Δολοφονία Μακρή: Ισόβια στον έναν κατηγορούμενο – Αθώος ο αδελφός του λόγω αμφιβολιών

Ο Γιάννης Μακρής είχε δολοφονηθεί έξω από το σπίτι του στη Βούλα, το 2018

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ισόβια καταδικάστηκε το ένα από τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή πριν από έξι μήνες.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον 33χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του επιχειρηματία και του επέβαλε, όπως και πρωτόδικα, ισόβια κάθειρξη.

Επιπλέον, επιβλήθηκε στον 33χρονο ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Αντίθετα αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών ο αδελφός του. Συγκεκριμένα , ο 37χρoνος , που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία αθωώθηκε, κατα πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

Στο δικαστήριο, για να ακούσει την απόφαση των δικαστών, βρέθηκε η σύζυγος του θύματος γνωστό μοντέλο Βικτώρια Καρύδα η οποία πολλές φορές έχει αναφέρει ότι ο «εγκέφαλος» πίσω από τη δολοφονία παραμένει ελεύθερος.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τους τα δυο αδέλφια αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη δολοφονία. Την γραμμή της άρνησης κράτησαν τόσο στο πρωτόδικο όσο και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο επιμένοντας στις απολογίες τους ότι είναι αθώοι.

Ο Γιάννης Μακρής είχε δολοφονηθεί έξω από το σπίτι του στη Βούλα, το 2018. Μάλιστα, ο άτυχος επιχειρηματίας προσπάθησε να ξεφύγει χωρίς να τα καταφέρει καθώς ο δολοφόνος του τον κυνήγησε, όπως έχει καταγράφει σε βίντεο, και να του έδωσε τη χαριστική βολή.

ertnews.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση