HomeHL-9Κορωνοϊός: Αύξηση στο ιικό φορτίο στο Ηράκλειο – Πτώση στα Χανιά

Κορωνοϊός: Αύξηση στο ιικό φορτίο στο Ηράκλειο – Πτώση στα Χανιά

Τι δείχνουν τα αστικά λύματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύξηση στο ιικό φορτίο του κορωνοϊού δείχνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο ενώ καθαρά πτωτική τάση παρατηρήθηκε στα Χανιά.

l

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα από 20 Μαρτίου έως 26 Μαρτίου, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε πέντε από τις δέκα περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων , πτωτικές τάσεις σε τρείς από τις δέκα και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο από τις δέκα περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στο Ηράκλειο (+46%), στην Αττική (+72%) και στο Βόλο (+75%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (+13%) και στην Ξάνθη (+24%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στη Λάρισα (-39%) και στα Χανιά (-32%), ενώ οριακή μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (-22%).

Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+9%) και στη Θεσσαλονίκη (-3%).

Διαφήμιση
Διαφήμιση