HomePost ItΒαρδάκης: «Να δοθεί η δυνατότητα στους απόφοιτους του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ να εγγράφονται στο ΓΕΩΤΕΕ»

Βαρδάκης: «Να δοθεί η δυνατότητα στους απόφοιτους του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ να εγγράφονται στο ΓΕΩΤΕΕ»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ένταξη του Τμήματος Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στα τμήματα των οποίων οι απόφοιτοι εγγράφονται στο ΓΕΩΤΕΕ, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας Αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, το ομόφωνο ψήφισμα του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ. Την Αναφορά συνυπογράφουν οι βουλευτές Ηρακλείου, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, Λασιθίου, Μανόλης Θραψανιώτης, Ρεθύμνης, Ανδρέας Ξανθός, Χανίων, Παύλος Πολάκης.
Όπως επισημαίνεται στο κείμενο του ψηφίσματος, οι απόφοιτοι του τμήματος στερούνται επαγγελματικών δικαιωμάτων Γεωπόνου, που θα έπρεπε να τους παρέχονται από τη συντεταγμένη Πολιτεία, δημιουργώντας μείζονα θέματα επαγγελματικών ανισοτήτων και κοινωνικών αποκλεισμών, αλλά και κατ’ επέκταση σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους ίδιους.

Επιπλέον, το ΓΕΩΤΕΕ, με σχετικό έγγραφο, έχει εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη του, ώστε να συμπεριληφθεί το Τμήμα Γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ στα Τμήματα των οποίων οι απόφοιτοι εγγράφονται στο ΓΕΩΤΕΕ και ασκούν το επάγγελμα του Γεωπόνου, ενώ επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων, δεδομένου ότι έχει ήδη γίνει δέκτης αιτήσεων εγγραφής σε αυτό ως Μελών των Πτυχιούχων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που ιδρύθηκαν μεταγενέστερα της υπάρχουσας σχετικής νομοθεσίας.

Για τους λόγους αυτούς το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ ζητά την άμεση, χωρίς περαιτέρω προϋποθέσεις, ένταξη του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στα Τμήματα των οποίων οι απόφοιτοι εγγράφονται στο ΓΕΩΤΕΕ, ώστε οι απόφοιτοι του Τμήματος να αποκτούν τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα που προβλέπει το Π.Δ. 344/2000.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το ψήφισμα και να τους ενημερώσουν για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση