HomeΕΛΛΑΔΑΣυναγωγή στου Ψυρρή: Οι τρομοκράτες ήθελαν πάνω από 50 νεκρούς – Στη δημοσιότητα οι διάλογοί τους

Συναγωγή στου Ψυρρή: Οι τρομοκράτες ήθελαν πάνω από 50 νεκρούς – Στη δημοσιότητα οι διάλογοί τους

Οι δύο συλληφθέντες ισλαμιστές Σιιτες που ζούσαν σε Σπάρτη και Ζάκυνθο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με τις συλλήψεις των δύο τρομοκρατών που ήταν έτοιμοι να αιματοκυλίσουν το εστιατόριο – συναγωγή στου Ψυρρή.

Oι αναλυτές της Εθνικης Υπηρεσίας Πληροφοριών προχώρησαν την αποκωδικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των συνομιλιών μεταξύ του Πακιστανού αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης από την Τεχεράνη και του επικεφαλής του πυρήνα στην Αθήνα.

Από την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Υάκινθος», οι αναλυτές έχουν καταφέρει να έχουν στη διάθεσή τους το μεγαλύτερο μέρος των συνομιλιών, μέσω των εφαρμογών που πραγματοποιούσαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, και να ακτινογραφήσουν τα σχέδια τους. Το protothema.gr αποκαλύπτει συγκλονιστικές συνομιλίες του Πακιστανού αρχηγού που βρίσκεται στην Τεχεράνη με τον Χάιντερ, αρχηγό του πυρήνα της Αθήνας. Ο αρχηγός του δίνει σαφείς οδηγίες.

Πακιστανος Ιράν: 2-3 άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία
Χαιντερ Ελλάδα: εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.
Πακιστανος Ιράν: να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουνε περιθώριο, το καταλαβαίνεις;
Χαιντερ Ελλάδα: θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.
Πακιστανος Ιράν: ότι πληγή και τραύμα θα υπάρχει να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

Ίδιες πληροφορίες λένε, ότι ο πακιστανός αρχηγός στην Τεχεράνη ζητά από τον ομοεθνή του στην Αθήνα να βρει όπλα. Ο Χάιντερ του λέει ότι στη Ζάκυνθο δεν μπορεί να βρει, όμως υπάρχει ένας σύνδεσμος σε άλλο νησί ο οποίος μπορεί να τον προμηθεύσει με τρία όπλα. Σε άλλες συνομιλίες ο αρχηγός ζητά από το Χάιντερ να κατοπτεύσει τους χώρους και τους στόχους και να του στείλει φωτογραφίες.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προκύψει ότι οι δύο συλληφθέντες ισλαμιστές Σιιτες που ζούσαν σε Σπάρτη και Ζάκυνθο είχαν πάρει εντολές από έναν 30χρονο Πακιστανό από την Τεχεράνη- αρχηγός του δικτύου να επιτεθούν με όπλα και συγκεκριμένα την ώρα που στο εστιατόριο θα υπήρχαν περισσότερα από 50 άτομα. Μάλιστα για κάθε άτομο που θα «γάζωναν» – είτε νεκρό, είτε τραυματία – θα έπαιρναν 15.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ εξετάζει σε ποιο βαθμό είχαν καταφέρει οι δυο τρομοκράτες να έρθουν σε επαφή με δίκτυα ποινικών από τον ελληνικό υπόκοσμο προκειμένου να παραλάβουν βαρύ οπλισμό.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν και οι τρεις της Αθήνας καθώς φαίνεται να μιλούσαν όλοι μαζί σε κλειστά γκρουπ διαδικτυακών εφαρμογών, με ένα μεγάλο μέρος των μηνυμάτων να έχει ήδη αποκωδικοποιηθεί.

Όπως προέκυψε, είχαν αναπτύξει σχέση μέσω ποινικών και κρατουμένων σε σωφρονιστικά καταστήματα, με ομοεθνείς τους ακόμη και Αλβανούς αναζητώντας οπλισμό και επαγγελματίες εκτελεστές. «Αυτός είναι καλός. Έχει κάνει και φυλακή» φέρεται να λένε σε μια από τις συνομιλίες που έχουν αποκωδικοποιήσει οι αρχές.

Μάλιστα, φέρεται να έχουν συζητήσει ακόμη και για τις τιμές και τον αριθμό των ατόμων που ήθελαν να δολοφονήσουν. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ήταν να εντοπίσουν από τον χώρο των ποινικών έμπιστους ανθρώπους που θα τους παρέδιδαν τα όπλα καθώς δέχονταν αφόρητες πιέσεις από τον σύνδεσμο στην Τεχεράνη να κάνουν γρήγορα και να μην χάνουν χρόνο για να αναλάβουν δράση. Μάλιστα, φέρεται να τους λέει ότι αν δεν μπορούν να βρουν τον οπλισμό για να γαζώσουν αθώους πολίτες του εστιατορίου – συναγωγής της οδού Αισώπου, να βάλουν μερικές φιάλες υγραερίου και να τους τινάξουν στον αέρα.

Σύμφωνα με συνομιλίες που αποκωδικοποιήθηκαν του 30χρονου Πακιστανού που ζει στην Τεχεράνη με τον 27χρονο επιχειρησιακό αρχηγό της Αθήνας τον Χαϊντέρ που ζει στη Ζάκυνθο, του έστειλε λίστα ατόμων για να φωτογραφίσει ενώ τον κατηύθυνε και πώς θα τραβήξει το φωτογραφικό υλικό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε άλλη συνομιλία, ο Πακιστανός από την Τεχεράνη, ζητούσε επίμονα να μάθει αν είχε προχωρήσει η φωτογράφιση για ένα συγκεκριμένο άτομο που αποτελούσε στόχο και είχε μούσι.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση