HomeHL-SportsΒάλντας Νταμπράουσκας: «Χρειαζόμασταν τη διακοπή του πρωταθλήματος, βρισκόμαστε σε μία διαρκή εξέλιξη»

Βάλντας Νταμπράουσκας: «Χρειαζόμασταν τη διακοπή του πρωταθλήματος, βρισκόμαστε σε μία διαρκή εξέλιξη»

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε για το ερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τα δύο αρνητικά αποτέλεσμα με τον Λεβαδειακό και τη συνέχεια των play-out.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ δεν μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στα play-out καθώς έμεινε στο 1-1 με τον Λεβαδειακό στην Κρήτη. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας αναφέρθηκε στη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

 Αρχικά ο τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε για την την επιστροφή στην δράση: «Χρειαζόμασταν τη διακοπή του πρωταθλήματος, για να μας βοηθήσει γιατί στα τελευταία δύο παιχνίδια απέναντι στον Λεβαδειακό δεν ήμασταν καλοί. Κανένας δεν ήταν χαρούμενος από αυτά τα δύο παιχνίδια.
Επίσης η διακοπή μας βοήθησε στο να αντιδράσουμε.
Τώρα συμπληρώσαμε 5 μήνες που δουλεύουμε μαζί και στη διάρκεια αυτών των 5 μηνών βλέπουμε πρόοδο, οι προσδοκίες γίνονται μεγαλύτερες.
Πριν από 5 μήνες ήμασταν κάτω από τον Λεβαδειακό. Βελτιωθήκαμε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα κερδίζουμε κάθε αντίπαλο με 3-0.
Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η πρόοδος πρέπει να συνεχιστεί, δουλέψαμε αυτές τις 2 εβδομάδες. Με τον Λεβαδειακό εντός έδρας δεν ήταν τόσο κακό όπως αυτό στη Λιβαδειά. Ηταν πολύ καλύτερο, αλλά τα παλιά προβλήματα παρέμειναν.
Δεν μπορούμε να σκοράρουμε στην έδρα μας, δεν μπορούμε να κερδίσουμε στην έδρα μας. Άρα δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος, βρισκόμαστε σε μία διαρκή εξέλιξη».
 Για την εικόνα του ΟΦΗ κόντρα στον Λεβαδειακό υπογράμμισε ότι: «Θα είμαι ειλικρινής, ήμουν λίγο ανήσυχος μετά το παιχνίδι στη Λιβαδειά και την εμφάνιση που κάναμε. Δεν ξέρω τι συνέβη, για εμένα ήταν το χειρότερο παιχνίδι από τότε που ήρθα στον ΟΦΗ.
Στον δεύτερο αγώνα οκ δεν ήμασταν τοπ, αλλά παίξαμε καλύτερα, προσπαθήσαμε, δεν έχω παράπονο από την προετοιμασία των παιδιών. Δουλεύουμε όλοι για να θέσουμε στόχους, όλοι έχουμε κίνητρο. Υπάρχουν και τα προσωπικά κίνητρα.
Οι ποδοσφαιριστές έχουν και προσωπικούς στόχους, κάποιων τελειώνουν τα συμβόλαια, κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να τους δουν και να πάρουν μεταγραφή».

Στον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε ο Λεβαδειακός κόντρα στον ΟΦΗ«Πόσες φορές έπαιξε ο Λεβαδειακός με τρεις στην άμυνα; Πήγε να παίξει με τον Ολυμπιακό, στο 6-0, παίζοντας με τέσσερις στην άμυνα.

Με εμάς άλλαξαν τακτική, έπαιξαν με τις αντεπιθέσεις και δούλεψε. Και ήρθαν στην έδρα μας και έκαναν ακριβώς το ίδιο. Κι εμείς, για παράδειγμα, όταν παίξαμε εκτός με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ήμασταν πιο συμπαγείς, αμυνθήκαμε, άρα και για αυτούς ήταν δύσκολο να σκοράρουν εναντίον μας. Απέναντι στον

Λεβαδειακό, στο δεύτερο παιχνίδι, είχαμε ευκαιρίες, είχαμε περισσότερες πιθανότητες. Αντίθετα στο πρώτο ματς δεν κάναμε ούτε μία ευκαιρία. Στη διακοπή είχαμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε το μυαλό μας και τώρα δουλεύουμε το πλάνο μας για το παιχνίδι με τα Γιάννινα.

Είναι σημαντικό ματς για εμάς, αλλά είναι και για τον αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε σε υψηλό επίπεδο γιατί θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με υψηλό βαθμολογικό κίνητρο. Είμαι χαρούμενος γιατί οι λύσεις αυξάνονται, έχουμε τον Νέιρα, τον Τοράλ, τον Φελίπε που επέστρεψαν στις προπονήσεις.

Θα δούμε ποιοι από αυτούς θα παίξουν, θα το συζητήσουμε και με το ιατρικό επιτελείο. Αν δεν προκύψει κάτι, πιστεύω θα ταξιδέψουν στα Γιάννινα. Είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψαν».

Για το αν περιμένει πιο εύκολα γκολ: «Δεν είναι εύκολο πρωτάθλημα να πετύχεις πολλά γκολ, ο Ολυμπιακός έβαλε έξι κι εμείς μία φορά το μήνα βάζουμε τέσσερα (γέλια). Είναι ευχάριστο να έχεις περισσότερες επιλογές μεσοεπιθετικά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση