HomeHL-9Ένοχοι οι τρεις για τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που έφταναν στην Κρήτη με νταλίκα

Ένοχοι οι τρεις για τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που έφταναν στην Κρήτη με νταλίκα

Από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, οι τρεις άνδρες φέρονται να μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που έφταναν στην Κρήτη με νταλίκα.

Υπενθυμίζεται ότι στην νταλίκα ήταν καλά κρυμμένα 24 κιλά και 678 γραμμάρια χασίς, 3 κιλά και 660 γραμμάρια κοκαΐνης σε μορφή βράχου καθώς και 7.000 ευρώ σε μετρητά και είχε εντοπιστεί πριν από δύο χρόνια, στην περιοχή του Σκαραμαγκά Αττικής.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους δύο Κρητικούς ηλικίας 53 και 73 ετών σήμερα, καθώς και τον 46χρονο από την Αλβανία. Συγκεκριμένα στον 53χρονο επέβαλε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών. Στον 73χρονο ποινή κάθειρξης 11 ετών και διατάχθηκε να εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον, λόγω ηλικίας ενώ στον Αλβανό επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Το ταξίδι «κλειδί» και οι… συλλήψεις

Οι έρευνες των αστυνομικών διήρκεσαν αρκετό καιρό. Οι άνδρες της αστυνομίας είχαν πληροφορίες για τη συνεργασία του 51χρονου τότε άνδρα που ασχολείται με τα αυτοκίνητα με τον 71χρονο επιχειρηματία. Γνώριζαν πως οι δύο άνδρες συνεργάζονταν στον τομέα της εισαγωγής, διακίνησης και εμπορίας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Ο 50χρονος γιος του επιχειρηματία, πήρε ένα φορτηγό ψυγείο και αναχώρησε από την Ελλάδα μεταφέροντας διάφορα προϊόντα στο εξωτερικό. Το ταξίδι του έφτασε έως και την Ολλανδία όπου και προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά. Λίγες ημέρες πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο 71χρονος πατέρας του, ταξίδεψε στην Αθήνα. Αυτό ήταν το ταξίδι «κλειδί» καθώς οι αστυνομικοί περίμεναν πως ο 71χρονος θα πήγαινε για να οργανώσει τους Αλβανούς αγοραστές.

Άνδρες της αστυνομίας έφυγαν από την Κρήτη και τον ακολούθησαν, με την βοήθεια των αστυνομικών της Αθήνας, προκειμένου να τους κάνουν… τσακωτούς.

Στο φορτηγό – ψυγείο με τα ναρκωτικά επέβαιναν κατά την επιστροφή ο 50χρονος γιος του επιχειρηματία αλλά και ο 40χρονος Ηρακλειώτης.

Όταν φτάσανε στον Σκαραμαγκά σταμάτησαν καθώς είχαν ραντεβού με τους δύο Αλβανούς που επέβαιναν σε ένα ταξί που οδηγούσε ο ένας. Στο σημείο ήταν και ο 71χρονος ο οποίος παρέλαβε έναν φάκελο με χρήματα και στη συνέχεια άνοιξαν το φορτηγό – ψυγείο και άρχισαν να μεταφέρουν ναρκωτικά.

Εκεί οι αστυνομικοί βγήκαν από τις κρυψώνες τους και τους συνέλαβαν. Κατά την επιχείρηση οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν 24 κιλά και 678 γραμμάρια χασίς, 3 κιλά και 660 γραμμάρια κοκαΐνης σε μορφή βράχου καθώς και 7.000 ευρώ σε μετρητά.

Στη συνέχεια οι αρχές, πήραν το φορτηγό – ψυγείο, τα υπόλοιπα οχήματα (το αυτοκίνητο του 71χρονου και το ταξί των Αλβανών) και τα μετέφεραν με το πλοίο της γραμμής, κάτω από άκρα μυστικότητα, στο Ηράκλειο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση