HomeHL-WorldΙταλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο χημικών στη Νοβάρα – «Μείνετε σπίτια σας» η έκκληση του δημάρχου

Ιταλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο χημικών στη Νοβάρα – «Μείνετε σπίτια σας» η έκκληση του δημάρχου

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί στις εγκαταστάσεις εργοστασίου χημικών της εταιρείας Kemi στην επαρχία Νοβάρα της βόρειας Ιταλίας.

Μια στήλη μαύρου καπνού υπνώθηκε στον ουρανό, εκρήξεις ακούστηκαν από το εργοστάσιο, ενώ στο σημείο έχουν καταφθάσει πολλές δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Από τους περίπου 50 εργαζόμενους, γύρω στους τριάντα βρίσκονταν στο εργοστάσιο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά κι ευτυχώς όλοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

«Όλο το υπόστεγο έχει τιναχθεί στον αέρα, έχουν καεί όλα», είπε μια γυναίκα στον χώρο μπροστά από το εργοστάσιο. Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της εταιρείας ενεργοποιήθηκε αμέσως, μαθεύτηκε στο San Pietro Mosezzo και αυτό κατέστησε δυνατή την εκκένωση ολόκληρου του εργοστασίου.

Έκκληση του δημάρχου της Νοβάρα στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους

Ο δήμαρχος της Νοβάρα, Αλεσάντρο Κανέλι, κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα παράθυρα και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, «εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο»

Εν τω μεταξύ, οι πρώτες μετρήσεις που πραγματοποίησε η Arpa (Περιφερειακή Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος) στην περιοχή γύρω από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο με φορητά όργανα για τον έλεγχο των τιμών του μονοξειδίου του άνθρακα, της φορμαλδεΰδης και του υδρόθειου δεν αποκάλυψαν επικίνδυνα επίπεδα για την υγεία των κατοίκων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση