HomeHL-9Ο δυνατός αέρας “έριξε” μια μεγάλη λεύκα εντός σχολείου

Ο δυνατός αέρας “έριξε” μια μεγάλη λεύκα εντός σχολείου

Στο ΕΠΑΛ Νεάπολης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στη Νεάπολη είχαν ως αποτέλεσμα μια μεγάλη λεύκα εντός του σχολικού συγκροτήματος του ΕΠΑΛ να πέσει, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές, όπως είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Μηναδάκης.

Ήδη στο σημείο βρίσκεται συνεργείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας για να απομακρύνει το μεγάλο πεσμένο δέντρο.

Το συγκεκριμένο δέντρο μάλιστα συγκαταλεγόταν στη λίστα των δέντρων εντός της πόλεως του Αγίου Νικολάου και στη Νεάπολη που είχε αποφασιστεί – μετά τη σχετική εισήγηση της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου – από το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου να απομακρυνθούν, λόγω παλαιότητας και των κινδύνων που εγκυμονούν να καταπέσουν.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου αναμένει ακόμη την άδεια μικρής κλίμακας από την Πολεοδομία Αγίου Νικολάου προκειμένου να προχωρήσει στις κοπές-απομακρύνσεις των δέντρων αυτών.

Συγκεκριμένα, η σχετική εισήγηση κάνει λόγο για: απομάκρυνση λεύκας στη νησίδα του κόμβου νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, από το χώρο στάθμευσης των ταξί στη Νεάπολη, έξω από το παλιό Γυμνάσιο Νεάπολης και από το ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης, πεύκων στην οδο Ρ. Κουνδούρου, στην Κιτροπλατεία, στον κήπο Νεάπολης και στον περιβάλλοντα χώρο του 1ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης, φίκου στην Κιτροπλατεία, αλμυρικιού στην οδό Αριάδνης, καζουαρίνας από τον κήπο της Νεάπολης, κουτσουπιάς από την πλατεία Ευαγγελίστριας στη Νεάπολη.

Επιπρόσθετα, στην εισήγηση προβλέπεται και αντικατάσταση των δέντρων που θα απομακρυνθούν με άλλα.

Όπως έχει διευκρινίσει δε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Βάρδας. κ. Βάρδας, για τα πεύκα ή τα αλμυρίκια λόγω εκροής τοξικών ουσιών με το κόψιμο δεν είναι δυνατό να φυτευτούν άμεσα άλλα δέντρα στην ίδια θέση γιατί θα ξεραθούν. Θα πρέπει, προσθέτει, να περάσει ένα χρονικό διάστημα, όσο κρίνει η Υπηρεσία Πρασίνου, για να αντικατασταθούν. Για τις λεύκες είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Anatolh.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση