HomeHL1-WorldΓαλλία: Νέες απεργίες και συγκεντρώσεις για το συνταξιοδοτικό

Γαλλία: Νέες απεργίες και συγκεντρώσεις για το συνταξιοδοτικό

Aλλά και «παράθυρο» διαλόγου με τον Μακρόν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται για μία ακόμα φορά σήμερα η Γαλλία, με τα συνδικάτα να καλούν τους εργαζόμενους σε απεργία συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας που προωθεί ο πρόεδρος Μακρόν. Είναι ο 10ος κύκλος απεργιών και διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών.

Η σημερινή απεργία στην Γαλλία είναι ήδη από το πρωί ιδιαίτερα αισθητή στους τομείς των μεταφορών καθώς επίσης και της εκπαίδευσης.

Από την πλευρά των συνδικάτων υπήρξαν ωστόσο σήμερα κάποιες κινήσεις προς την κατεύθυνση της διαβούλευσης με το κυβερνητικό στρατόπεδο. Ο Λοράν Μπερζέ, γενικός γραμματέας της CFDT, του συνδικάτου που ιστορικά πρόκειται στο σοσιαλιστικό κόμμα, δήλωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια περίοδος διαβούλευσης, αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να παγώσει για τουλάχιστον ένα μήνα τη διαδικασία εφαρμογής του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος.

Από πλευράς του ο Φιλίπ Μαρτινέ, επικεφαλής τη CGT που ιστορικά πρόκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα, δήλωσε ότι τα συνδικάτα θα συνυπογράψουν μία επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία θα τον καλούν να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου για το συνταξιοδοτικό και εκ παραλλήλου να ορίσει ένα διαμεσολαβητή για την επίλυση του ζητήματος.

Ο πρόεδρος Μακρόν δεν έχει αρνηθεί ως σήμερα την διαβούλευση με τα συνδικάτα, χωρίς ωστόσο να έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένος να παγώσει την διαδικασία εφαρμογής του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος.

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση