HomeHL-9Έρχεται η κακοκαιρία εξπρές

Έρχεται η κακοκαιρία εξπρές

«Βουτιά» στον υδράργυρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταφθάνει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία εξπρές που θα πλήξει σχεδόν όλη τη χώρα και θα φέρει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, μπόρες βροχής και χιονιού, οι οποίες θα επηρεάσουν και την Αττική την Τρίτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά. Ήπειρος, δυτική Πελοπόννησος και νησιά του Ιονίου θα δουν μπόρες ενώ χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά σε υψόμετρο 600 μέτρων αλλά και πάνω από τα 1.000 με 1.200 μέτρα στα ορεινά της δυτική Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Από το μεσημέρι έως το απόγευμα της Τρίτης ο καιρός θα ανοίξει στη δυτική Ελλάδα και τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην ανατολική Στερεά, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και στην Εύβοια. Περάσματα με μπόρες θα έχουν οι συγκεκριμένες περιοχές, ενώ χιόνια αναμένονται πάνω από τα 600 μέτρα.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στο Αιγαίο. Σημειώνεται πως στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 με 9 Μποφόρ. Όσο για την θερμοκρασία, θα παρουσιάσει μεγάλη πτώση από βορρά προς νότο και λόγω των ισχυρών ανέμων η αίσθηση του κρύου θα ακόμη μεγαλύτερη.

Πώς θα επηρεάσει Αττική και Θεσσαλονίκη η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, στην Αττική τα φαινόμενα θα εντοπίζονται από το μεσημέρι της Τρίτης με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ενώ προς το βράδυ με την έλευση της ψυχρής μάζας θα πέσουν και κάποια χιόνια στα ορεινά, πάνω από τα 500 με 600 μέτρα, αλλά θα είναι σύντομης διάρκειας.

Όσο για τη Θεσσαλονίκη, ο ισχυρός βαρδάρης των 9 Μποφόρ θα διαλύσει τα σύννεφα και έτσι δεν αναμένονται κάποια σημαντικά φαινόμενα.

Πότε θα επιστρέψει η άνοιξη

Από την Παρασκευή 31 Μαρτίου ο καιρός θα βελτιωθεί με τον υδράργυρο να ανεβαίνει ξανά στους 23 με 24 βαθμούς.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση