HomeΕΛΛΑΔΑΤέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Πολύωρη η απολογία του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος ήταν βάρδια την μοιραία νύχτα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη του Αντεισαγγελέα Εφετών και του Εφέτη Ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα, ενώ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 10.000 ευρώ.

Η πολύωρη απολογία του ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa, ο συμβασιούχος σταθμάρχης έφερε ως μάρτυρες και δύο γυναίκες, που είναι συμβασιούχοι σταθμάρχες, ώστε να εξηγήσουν στον Εφέτη Ανακριτή ποιο είναι ακριβώς το καθεστώς με τις συμβάσεις, τα ωράρια και τις βάρδιες.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως είχε συγκεκριμένο ωράριο, δουλεύοντας 2 με 10, ενώ επειδή ήταν συμβασιούχος δεν έκανε υπερωρίες γιατί δεν τις πληρωνόταν. Είπε επίσης πως άπαντες γνώριζαν πως στις 10.15 το βράδυ αναχωρούσε, ώστε να προλάβει το τελευταίο τρένο για τον Βόλο, όπου κατοικεί, αλλά και ότι δεν γνώριζε τον πίνακα ελέγχου στον σταθμό της Λάρισας και πως η μόνη φορά που έμεινε μόνος του ως σταθμάρχης, ήταν στο σταθμαρχείο του Βόλου.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, η συνήγορός του, Σοφία Αποστολάκη, είπε μεταξύ άλλων ότι «η ψυχολογία του είναι άσχημη, αλλά τουλάχιστον προχωρά την ζωή του τώρα, θα είναι βέβαια κατηγορούμενος αλλά θα το παλέψουμε…».

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση