HomeΕΛΛΑΔΑΣτο ψυχιατρείο η 62χρονη που απειλούσε να αυτοκτονήσει στη Θεσσαλονίκη

Στο ψυχιατρείο η 62χρονη που απειλούσε να αυτοκτονήσει στη Θεσσαλονίκη

Η γυναίκα παρέμεινε για περισσότερες από πέντε ώρες στον 7ο όροφο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ψυχιατρείο οδηγήθηκε η 62χρονη που το βράδυ της Κυριακής απειλούσε να πηδήξει στο κενό από τον έβδομο όροφο οικοδομής στην περιοχή Ντεπώ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο διαπραγματευτής κατάφερε να πείσει τη γυναίκα να κάνει μερικά βήματα πίσω και οι αστυνομικοί κατάφεραν να την κατεβάσουν με ασφάλεια από την οικοδομή, η γυναίκα με εισαγγελική εντολή οδηγήθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στην περιοχή της Σταυρούπολης, αρχικά για ψυχιατρική εκτίμηση, ενώ οι γιατροί που την εξέτασαν αποφάσισαν την παραμονή της.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα παρέμεινε για περισσότερες από πέντε ώρες στον 7ο όροφο της οικοδομής στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην οδό Γαβριηλίδη από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, διαπραγματευτής συνεργάτης της ΕΛ.ΑΣ. και ψυχολόγος, ενώ σε ετοιμότητα ήταν από τις 5 το απόγευμα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που χρειάστηκε να τοποθετήσει ειδικό στρώμα, για λόγους ασφαλείας.

Περίπου στις 22.30, μετά από τις επίμονες προσπάθειες του ειδικού διαπραγματευτή της Ελληνικής Αστυνομίας η γυναίκα πείστηκε να συνεργαστεί και οι αστυνομικοί τη μετέφεραν στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστή στο ψυχιατρείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν καλά σωματικά και είχε επικοινωνία με τις Αρχές που βρίσκονταν επί τόπου.

Ο διαπραγματευτής της αστυνομίας ακούστηκε να προτείνει στη γυναίκα «να έρθω να σε πιάσω από το χέρι για να κατέβουμε μαζί» και να της λέει «θέλω να σε βοηθήσω». Σε μια ακόμη προσπάθεια να πείσει τη γυναίκα να μην κάνει βουτιά θανάτου και να απομακρυνθεί από την άκρη του μπαλονιού, ο διαπραγματευτής της είπε «όσο είσαι μαζί μου δεν θα σε πειράξει κανείς».

Σημειώνεται ότι η 62χρονη λίγο πριν αποφασίσει να συνεργαστεί με τις Αρχές, είχε επικοινωνία με τις δύο κόρες της. Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστος ο λόγος που αποφάσισε να ανέβει στον έβδομο όροφο της οικοδομής και να απειλήσει πως θα πέσει στο κενό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα δεν ήταν κάτοικος της περιοχής.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση