HomeΕΛΛΑΔΑΛαγονήσι: «Ψάχνουν» ποιος πυροβόλησε τον 16χρονο

Λαγονήσι: «Ψάχνουν» ποιος πυροβόλησε τον 16χρονο

Οι απαντήσεις θα έρθουν από την βαλλιστική εξέταση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αστυνομικοί, που έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες της περιοχής, ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τα κίνητρα που πυροδότησαν το αιματηρό περιστατικό, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη. Οι δύο νεαροί επέμεναν στην αρχική τους κατάθεση ότι δεν γνώριζαν τον άνδρα που άνοιξε πυρ, ενώ υποστηρίζουν ότι δεν προηγήθηκε κάποια λογομαχία. Περισσότερες απαντήσεις ενδέχεται να δώσει η βαλλιστική εξέταση στον κάλυκα 9 χιλιοστών που βρέθηκε στο σημείο, καθώς οι Αρχές επιχειρούν να διαπιστώσουν εάν το όπλο είναι «καθαρό» ή έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

«Ο άγνωστος βγήκε ξαφνικά από το αυτοκίνητο και μας είπε κάτι στη γλώσσα του σε έντονο ύφος. Μάλλον μιλούσε ρώσικα. Κρατούσε όπλο. Φοβηθήκαμε πολύ και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τότε πυροβόλησε προς το μέρος μας από πολύ κοντινή απόσταση, και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και ανέπτυξε ταχύτητα», ανέφερε στην αρχική κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο 16χρονος τραυματίας, ενώ ισχυρίστηκε: «Δεν τσακωθήκαμε μαζί του και ούτε έχουμε διαφορές με κανέναν. Δεν τον είχαμε ξαναδεί ποτέ». Ο νεαρός, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ασκληπιείο Βούλας με διαμπερές τραύμα στο μηρό, αναμένεται να δώσει νέα κατάθεση όταν το επιτρέψουν οι γιατροί. Οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει ακόμα το ενδεχόμενο να γνωρίζονταν δράστης και θύματα, και να υπήρχε κάποια αφορμή που «πυροδότησε» το συμβάν. Τα στελέχη της Ασφάλειας έχουν συγκεντρώσει βιντεοληπτικό υλικό από την οδό Κολοκοτρώνη όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, αλλά και από άλλους δρόμους της περιοχής, σε μια προσπάθεια «χαρτογράφησης» της πορείας διαφυγής του μαύρου SUV, μάρκας Suzuki, που οδηγούσε ο ένοπλος.

«Κύριε, σας παρακαλώ, μη μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά», φέρεται να είπαν οι δύο 16χρονοι όταν αντιλήφθηκαν τον δράστη να τους πλησιάζει με το όπλο στα χέρια. Ολα εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής την ώρα που οι δύο έφηβοι επέστρεφαν στα σπίτια τους. Ο ένας από τους δύο νεαρούς ένιωσε ξαφνικά ένα «κάψιμο» στο πόδι και, γυρνώντας το κεφάλι του, είδε τον άνδρα να βγαίνει από το μαύρο SUV με το όπλο στο χέρι. «Με το που τον πυροβόλησε, πήγε, τον έπιασε από το μπράτσο και τον έσυρε στο αυτοκίνητό του. Τα παιδιά έκλαιγαν, και μάλλον σαν να παραπάτησε ο κύριος, πήγαν και τον έσπρωξαν κάπως λίγο τα παιδιά, και άρχισαν να τρέχουν και έπεσαν σε κάτι θάμνους», ανέφερε χαρακτηριστικά θεία του ενός αγοριού, μεταφέροντας τα όσα της είπε το θύμα.

Eleftherostypos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση