HomeHL-CultureΚουάντεν Μπέιλς: Από άγριο θύμα bullying σε ταινία με τον Κρις Χέμσγουορθ!

Κουάντεν Μπέιλς: Από άγριο θύμα bullying σε ταινία με τον Κρις Χέμσγουορθ!

Το 11χρονο αγόρι έχει εμφανιστεί ήδη σε μία ταινία και ετοιμάζεται να παίξει στο σίκουελ του Mad Max

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Κουάντεν Μπέιλς, το μικρό αγόρι που τον Φεβρουάριο του 2020 είχε υποστεί άγριο bullying, βλέπει από τότε το καλό πρόσωπο της ζωής ενώ σύντομα θα εμφανιστεί σε μία ακόμη ταινία.

Το αγοράκι γεννήθηκε με αχονδροπλασία, μια κυρίαρχη γενετική διαταραχή που προκαλείται από τον νανισμό. Η μητέρα του, Γιαράκα Μπέιλς, είχε ανεβάσει στο Facebook ένα βίντεο που έγινε αμέσως viral, στο οποίο φαίνεται o εννιάχρονος τότε γιος της, να κλαίει σπαρακτικά λόγω του καθημερινού bullying που δέχεται στο σχολείο στην Αυστραλία.

Η Μπέιλς, θερμή υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες, δήλωσε αργότερα στο NITV ότι πήγε να πάρει τον γιο της, Κουάντεν, από το σχολείο του Μπρίσμπεϊν και είδε με τα μάτια της έναν άλλον συμμαθητή να τον κοροϊδεύει για το ύψος του. Όταν έφτασαν στο αμάξι, η Μπέιλς, μην μπορώντας να αντέξει πια την αγωνία του γιου της, τον βιντεοσκόπησε να κλαίει, ώστε να παροτρύνει και άλλους γονείς να αναλάβουν δράση ενάντια στον σκληρό εκφοβισμό που δέχεται ο Κουάντεν.

«Μόλις πήρα τον γιο μου από το σχολείο και είδα με τα μάτια μου το bullying που δέχεται. Θέλω όλοι να ξέρουν, γονείς, εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι ποιο είναι το αποτέλεσμα του εκφοβισμού», είπε η Μπέιλς στο βίντεο.

«Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει το κακό είναι άλλη μια φορά. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά αυτοκτονούν» πρόσθεσε.

Η απεγνωσμένη μητέρα εξηγούσε στο βίντεο πως ο γιος της βιώνει καθημερινά κάτι τέτοιο και συχνά σκέφτεται ότι θέλει να πεθάνει. «Θέλω να πεθάνω τώρα αμέσως. Δώσε μου ένα μαχαίρι και θα το κάνω» ακούγεται να λέει ο 9χρονος στο βίντεο με δάκρυα στα μάτια.

Η υπόθεση του μικρού κινητοποίησε πολύ κόσμο που αποφάσισε εκείνο το διάστημα να συγκεντρώσει χρήματα, με τα οποία ο μικρός πραγματοποίησε το όνειρό του και ταξίδεψε στην Disneyland.

Μεταξύ των υποστηρικτών του ήταν και ο σκηνοθέτης του Mad Max, Τζορτζ Μίλερ, ο οποίος επέλεξε τον Κουάντεν να εμφανιστεί στην ταινία του «Three Thousand Years of Longing», που κυκλοφόρησε πέρυσι. Ο σκηνοθέτης εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τις υποκριτικές ικανότητες του παιδιού που τον έχει εντάξει και στο καστ της ταινίας Furiosa, τη συνέχεια της ταινίας «Mad Max: Fury Road», δίπλα στον Κρις Χέμσγουορθ.

Ανάμεσα στους χιλιάδες που εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Κουάντεν ξεχώρισε τότε και το συγκινητικό μήνυμα του Χιού Τζάκμαν: «Κουάντεν είσαι δυνατότερος από ό,τι πιστεύεις. Και ασχέτως του τι συμβαίνει, εγώ είμαι φίλος σου. Ας είμαστε όλοι ευγενικότεροι ο ένας απέναντι στον άλλο. Το bullying δεν είναι σωστό. Τέλος. Η ζωή είναι ήδη δύσκολη από μόνη της. Οπότε ας θυμόμαστε ότι κάθε άνθρωπος μπροστά μας δίνει κάποιου είδους μάχη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μήνυμα του πρωταγωνιστή της σειράς Walking Dead, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν. «Θέλω να ξέρεις ότι έχεις φίλους, συμπεριλαμβανομένου εμού. Έχεις φίλους εκεί έξω τους οποίους δεν έχεις συναντήσει ακόμα. Είμαστε εδώ, σε καλύπτουμε. Πρέπει να το ξέρεις. Τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα με τον καιρό» ανέφερε στο μήνυμά του προς τον Κουάντεν.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση