HomeΚΡΗΤΗΟ Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης για την Εθνική Εορτή της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης για την Εθνική Εορτή της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

«Με την σκέψη μας στην τραγωδία των Τεμπών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με οδηγό τις ιερές παρακαταθήκες των Αγωνιστών του 1821 και με την σκέψη μας στην τραγωδία των Τεμπών, εορτάζουμε φέτος την επέτειο απελευθέρωσης της πατρίδας μας από την οθωμανική αυτοκρατορία.
Ένα υπόδουλο έθνος, ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη, κατόρθωσε να επιβάλει την θέλησή του σε όλους τους ισχυρούς της γης, με μοναδικά εφόδια την αποφασιστικότητα και την πίστη στο δίκαιο του Αγώνα.
Η πορεία της χώρας μας, δεν υπήρξε ανέφελη. Η Ελλάδα προχώρησε στο χρόνο μέσα από πολλές δυσκολίες και εδραίωσε την ανεξαρτησία της πάνω στο βωμό των θυσιών του λαού μας.
Σήμερα, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις των Ελλήνων και στις ακατάβλητες αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Αξιοπρέπειας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Ειρήνης, του Κράτους Δικαίου, και με οδηγό το νόημα της Επανάστασης του 1821 που αποτελεί ασφαλή πυξίδα, για συνεχίζουμε την προσπάθεια για πρόοδο και ευημερία.
Χρόνια πολλά».

Ο Γιάννης Κουράκης, παρακολούθησε την Δοξολογία και την παρέλαση που πραγματοποιήθηκαν στην Νέα Αλικαρνασσό, ιστορική έδρα του Δήμου Ηρακλείου και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση