HomeHL-9Κατάληψη των εργαζομένων στη μάντρα του Δήμου Ηρακλείου

Κατάληψη των εργαζομένων στη μάντρα του Δήμου Ηρακλείου

Δεν γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάληψη του δρόμου που οδηγεί στη μάντρα του Δήμου Ηρακλείου προχώρησε μερίδα συμβασιούχων στην καθαριότητα που κατέθεσαν την Παρασκευή ασφαλιστικά μέτρα για να παραμείνουν στην εργασία τους.

Οι υπάλληλοι του Δήμου με προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι την οριστική απόφαση, προχώρησαν στον αποκλεισμό του δρόμου ώστε να μη γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων.
img-a6994cd7d532a4abb4058ea73a5b8233-v
Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

«Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου βρέθηκε απο την πρώτη στιγμή δίπλα στους εργαζόμενους – συμβασιούχους της καθαριότητας στη μάντρα του δήμου Ηρακλείου, που πήραν την υπόθεση στα χέρια τους για να βγουν από την ομηρία που τους έχουν καταδικάσει Κυβερνήσεις και Δημοτική αρχή, παλεύοντας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πληρη διακαιώματα.

Παράλληλα καταγγέλλουμε την πραγματικά απαράδεκτη και ντροπιαστική στάση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου. Από τη μία να δηλώνει δημόσια ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πίσω από την πλάτη τους, να στέλνει τους νομικούς της συμβούλους στο δικαστήριο και να αρνούνται την στήριξη των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι για να παραμείνουν στην εργάσια τους.

Καλούμε κάθε Ηρακλειώτη, κάθε εργαζόμενο, κάθε άνθρωπο που παλεύει καθημερινά με την ανασφάλεια για το τι θα φέρει η επόμενη μέρα, να κάνει τον αγώνα των εργαζομένων στη μάντρα του Δήμου, δικό του αγώνα! Να τον στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο. Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς του Νομού μας να κάνουν το ίδιο και να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Απαίτούμε: Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, τόσο στην καθαριότητα όσο και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και την μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου, σε αορίστου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση