HomeHL-SportsΓιβραλτάρ – Ελλάδα 0-3 -Video-

Γιβραλτάρ – Ελλάδα 0-3 -Video-

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν ρίσκαρε. Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, ήταν αποτελεσματική και έκανε ποδαρικό με το δεξί επικρατώντας στην πόλη Φάρο της Πορτογαλίας 3-0 του ΓιβλαρτάρΜε νίκη μπήκε η εθνική μας στην διαδικασία της προκριματικής φάσης του EURO 2024.Παίζοντας σε ένα γήπεδο το Αλγκάβρε» που ξυπνά μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004,Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 3-0 (είχε τρία δοκάρια) παίρνοντας ένα σημαντικό βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει της συνέχειας.Έχοντας την απόλυτη κυριαρχία στο γήπεδο, οι διεθνείς μας μπήκαν με αποκλειστικό στόχο να “καθαρίσουν” νωρίς το παιχνίδι και να αποφύγουν τις περιπέτειες του παρελθόντος.

Ο Γκουστάβο Πογέτ παρέταξε την ενδεκάδα χωρίς εκπλήξεις.

Ο Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο μπροστά του και τους Τσιμίκα (αριστερά) Μπάλντοκ (δεξιά) στα αμυντικά άκρα.

Ο Σιώπης, με τον Μπακασέτα και τον Μάνταλο συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής και οι Μασούρας – Πέλκας αγωνίστηκαν στα εξτρέμ με τον Γιακουμάκη μοναδικό προωθημένο.

Πολύ νωρίς, μόλις στο 11ο λεπτό και μετά από ωραίο συνδυασμό της μπάλας, σέντρα του Μάνταλου για τον Μπάλτοκ, εκείνος έστρωσε στον Μασούρα και με ωραίο διαγώνιο σουτ ο τελευταίος έστειλε την την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η συνέχεια ήταν αποκλειστικά “γαλανόλευκη”. Με τους Μπάλτοκ και Τσιμίκα να δημιουργούν συνεχώς ρήγηματα στα αντίπαλα καρέ, τον Μπακασέτα να κυριαρχεί στο κέντρο, οι διεθνείς μας πίεζαν βρίσκοντας την επόμενη αξιόλογη φάση (μετά το γκολ) στο 36΄ όταν μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό της μπάλας ,ο Πέλκας σούταρε για να σημαδέψει το δοκάρι. παίρνει το τελικό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την λήξη του πρώτου μέρους πέτυχαν ένα ακόμη γκολ που προήλθε από την εξαιρετική πάσα του Πέλκα στον Σιώπ.

Ο τελευταίος δοκίμασε το πόδι του και με σουτ… βολιδα έκανε το 0-2.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε το παιχνίδι με τους διεθνείς μας να εξακολουθούν τον έλεγχο και στο 58΄ να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ σε 3-0 μετά την καταπληκτική κάθετη (μακρινή) του Μάνταλου στον Μπακασέτα και ιδανικό τελείωμα του τελευταίου.

Στο μεταξύ, ο Γκουστάβνο Πογέτ με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αποφάσισε να κάνει τις πρώτες του αλλγές, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Κωνσταντέλια (στη θέση του Πέλκα), δίνοντας τη δυνατόττηα στον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ να κάνει το ντεμπούτο με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Στο 72΄ είδαμε τον Φορτούνη μετά από δύο χρόνια αποχής με τα γαλανόλευκα να επιστρέφει στην ομάδα (αντί του Μπακασέτα).

Στο μεταξύ ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός για την ομάδα μας που είχε δύο ακόμη δοκάρια με τους Παυλίδη (70΄) και Μάνταλο (73΄) οι οποίοι όσο μπορούσαν να πιέσουν το έκαναν μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αδύναμη ομάδα του Γιβλαρτάρ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 80΄ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, αλλά από το ωραίο σουτ του Γουόκερ, ο Βλαχοδήμος σε ετοιμότητα μπλόκαρε την μπάλα.

Η εθνική μας είχε καλό ρυθμό, ένταση στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, πίεσε ψηλά, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στο σύνολο τους όσοι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιήθηκαν.

Γιβραλτάρ: Κόλινγκ, Ολιβέρο, Τσιπολίνα, Σέργκεντ, Βαλαρίνο (62΄ Κόμπς), Τορίγια (62΄Νουέλι), Μπρίτο (85΄ Τζόλεϊ), Μπερνάντο Λόπες, Ρόναν (85΄Τζ. Τσιπολίνα), Γουόκερ, Τσακιάρο (85΄ Στάριτς)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας (85΄ Γιαννούλης), Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας (71΄ Φορτούνης), Μασούρας (85΄ Χατζηγιοβάννης), Πέλκας (62΄ Κωσταντέλιας), Γιακουμάκης (62΄ Παυλτίδης)

Διαιτητής: Ρόχιτ Σάγκι (Νορβηγία)
Βοηθοί: Μόρτεν Γένσεν, Άντερς Όλαφ Ντάλε (Νοβηγία)
4ος: Μοχαμάντ Ουσμάν Ασλάμ
VAR: Ρομπ Ντιέπερινγκ (Ολλανδία)

Διαφήμιση
Διαφήμιση