HomeHL-WorldΒρετανία: Συνάντηση Σούνακ – Νετανιάχου στη σκιά των διαδηλώσεων στο Ισραήλ

Βρετανία: Συνάντηση Σούνακ – Νετανιάχου στη σκιά των διαδηλώσεων στο Ισραήλ

Η ασφάλεια, η Ουκρανία και το Ιράν ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ασφάλεια, η Ουκρανία και το Ιράν ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών στο Λονδίνο μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και του Ισραηλινού Μπένιαμιν Νετανιάχου, την ώρα που το Ισραήλ «βράζει» για τα σχέδια της κυβέρνησης Νετανιάχου για τη Δικαιοσύνη.

Το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε για τη συνάντηση ότι ο Σούνακ «τόνισε τη σημασία της τήρησης των δημοκρατικών αξιών που είναι το θεμέλιο της σχέσης μας, συμπεριλαμβανομένης [της τήρησης] των δικαστικών μεταρρυθμίσεων στο Ισραήλ».

Ενώ ο Σούνακ υποδεχόταν τον Νετανιάχου στην Ντάουνιγκ Στριτ, εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις μεταρρυθμίσεις στο Ισραήλ. Μια δεύτερη ομάδα διαδηλωτών ήταν υπερ των Παλαιστινίων και μια τρίτη υπέρ του Νετανιάχου.

Πολλοί φώναζαν «ντροπή» και «προδότης» κατά του Νετανιάχου, αναφέρει το BBC, που προσθέτει ότι ακυρώθηκαν η φωτογράφιση μπροστά στους δημοσιογράφους και οι κοινές δηλώσεις.

Από τις αρχές του χρόνου τα σχέδια της κυβέρνησης Νετανιάχου για τον περιορισμό των εξουσιών του Ανώτατου Δικαστηρίου έχουν συναντήσει σφοδρή αντίδραση από τους πολίτες. Συνεχείς είναι οι διαδηλώσεις και όπως και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις οποίες μετέχουν ακόμη και έφεδροι στρατιωτικοί που έχουν αρνηθεί να λάβουν μέρος σε τακτικές ασκήσεις.

Ο Νετανιάχου χθες, Πέμπτη, δήλωνε ανυποχώρητος ενώ πλέον είχε να αντιμετωπίσει και διαφωνίες μέσα στην κυβέρνησή του από τον υπουργό Άμυνας που προειδοποιεί για επιπτώσεις στην ασφάλεια της χώρας.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση