HomeHL-CultureΟ Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα πάθει «Vertigo»

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα πάθει «Vertigo»

Ο Στίβεν Νάιτ ετοιμάζει το remake του αριστουργήματος του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

To 1958 ο Άλφρεντ Χίτσκοκ κάθισε πίσω από την κάμερα για να σκηνοθετήσει τον Τζέιμς Στιούαρτ και την Κιμ Νόβακ. Ο πρώτος, υποδύθηκε έναν πρώην ντετέκτιβ με ακροφοβία, η δεύτερη… δεν θα σας πούμε ακριβώς τι.

Το «Vertigo», στο οποίο αναφερόμαστε, δεν γνώρισε φοβερή επιτυχία στο box office όταν βγήκε, βέβαια, κέρδισε τη δόξα που του άξιζε στην πορεία. Δεν μνημονεύεται έκτοτε μόνο ως μία από τις κορυφαίες ταινίες του «μετρ του σασπένς» αλλά και ως μία από τις σπουδαιότερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου -άλλωστε, το επιδραστικό περιοδικό «Sight & Sound» πριν ανακηρύξει καλύτερη ταινία όλων των εποχών το «Jeanne Dielman, 23 Quai Du Commerce, 1080 Bruxelles» της Σαντάλ Άκερμαν στα τέλη του 2022, είχε στην κορυφή της λίστας του την ταινία του Χίτσκοκ.

Πενήντα και βάλε χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Vertigo» στις αίθουσες, η Paramount Pictures έχει στα σκαριά ένα remake του αριστουργήματος του Άλφρεντ Χίτσκοκ και μάλιστα, τον πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται πως θα αναλάβει ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Ο Αμερικανός ηθοποιός θα εκτελέσει επίσης χρέη παραγωγού μαζί με τη σύζυγό του Σούζαν Ντάουνι.

Το σενάριο της ταινίας θα αναλάβει ο Στίβεν Νάιτ και δημιουργός του «Peaky Blinders», ο οποίος στο μεταξύ έχει αναλάβει να γράψει και μία επερχόμενη ταινία «Star Wars».

Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιλέγει να ξαναγυρίσει ταινία του Χίτσκοκ. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, το remake του «Rebecca» που είδαμε το 2020 από τον Μπεν Γουίτλεϊ.

Μην ξεχνάμε, φυσικά, πως ο ίδιος ο Άλφρεντ Χίτσκοκ τους πρόλαβε όλους μιας και γύρισε την ίδια ταινία δύο φορές: το «The Man Who Knew Too Much» που κυκλοφόρησε το 1934 και ο σκηνοθέτης το ξαναγύρισε το 1956.
kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση