HomeHL-TOPΕργατικό δυστύχημα στο Ρέθυμνο: Άνδρας έπεσε από σκαλωσιά

Εργατικό δυστύχημα στο Ρέθυμνο: Άνδρας έπεσε από σκαλωσιά

Εκτελούσε εργασίες σε σπίτι στην περιοχή του Μυλοποτάμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 52χρονος εργάτης από την Αλβανία στην περιοχή του Μυλοποτάμου όταν κατά την διάρκεια εργασιών σε σπίτι έπεσε από τη σκαλωσιά.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το εργατικό δυστύχημα δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να διαπιστώνουν απλά τον θάνατο του.

Την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος έχουν αναλάβει οι άνδρες του ΑΤ Μυλοποτάμου, ενώ ήδη παραγγέλθηκε νεκροψία νεκροτομή.

Το Συνδικάτο Οικοδομών Ρεθύμνου για το εργατικό ατύχημα

Ελλείψεις μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν 52χρονο σήμερα στην Αγιά Μυλοποτάμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν τα δάκρυα από το έγκλημα στα Τέμπη και ήδη ο κλάδος μας μετρά 6 νεκρούς και δεκάδες ατυχήματα, που από καθαρή τύχη δεν ήταν θανατηφόρα τις τελευταίες δέκα μέρες.

Τελευταίο τραγικό περιστατικό αφορά ένα 52χρονος συνάδελφο από την Αλβανία στην Αγιά Μυλοποτάμου. Άλλος ένας συνάδελφος δεν θα επιστρέψει στην οικογένεια και στα παιδιά του μετά από το μεροκάματο.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του δυστυχήματος.

 Οι ευθύνες της εργοδοσίας στο χώρο των κατασκευών γενικά είναι μεγάλες. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των κατασκευών. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας στους χώρους δουλειάς για τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.

 Η κατάσταση δυστυχώς χειροτερεύει, λόγω της εντατικοποίησης που επικρατεί στην οικοδομή, δουλειά ήλιο με ήλιο, δουλειά τα Σαββατοκύριακα.

 Κι εδώ βρίσκονται οι ευθύνες της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού το ΣΕΠΕ είναι παντελώς υποστελεχωμένο από έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους εργοδότες να αλωνίζουν και να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα τα συνεχή εργατικά «ατυχήματα».

Όλα τα ατυχήματα δεν είναι ούτε από την κακιά στιγμή, ούτε από την απροσεξία, είναι από την εντατικοποίηση της δουλειάς με αποτέλεσμα την κούραση, είναι από τα ελλιπή μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια αφού για την εργοδοσία θεωρούνται κόστος. Το 80% των ατυχημάτων στις κατασκευές γίνονται μετά τις δύο, όταν η κούραση είναι προχωρημένη.

 Το «πάμε κι’ όπου βγει», είναι η καθημερινότητα για τους περισσότερους χώρους δουλειάς.

 Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τις ζωές μας.

Συνάδελφοι, οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο συνδικάτο μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, να σηκώσουν κεφάλι ,να γραφτούν και να συμμετέχουν στη δράση του Συνδικάτου για να υπερασπιστούμε στην κυριολεξία τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

 ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΕΣ

Απαιτούμε:

– Μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

– Πενθήμερο 7ωρο.

– Απαγόρευση των υπερωριών.

– Μεροκάματα και συντάξεις με αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες για εμάς και τα παιδιά μας. 

– Επαναφορά της σύνταξης στα 58 έτη.

– Κατανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, ειδικά  σε όσους έχουν την ηλικία και τους υπολείπονται ένσημα για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Ως Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση