HomeHL-9Ξεκινά το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Δημοτικά σχολεία Κρήτης

Ξεκινά το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Δημοτικά σχολεία Κρήτης

Οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην ανακύκλωση χαρτιού και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πρώτο σταθμό τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου και παρουσίαση από τον διακεκριμένο Ολυμπιονίκη Βασίλη Κουρνέτα, τον χρυσό παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη και εκπρόσωπο της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής, τον Γιώργο Τζιουμάκα διεθνή αθλητή πετοσφαίρισης εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων ξεκινάει στις 27 Μαρτίου 2023 το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση».

Την εκπαιδευτική περιβαλλοντική δράση διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συμμετοχή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και με την αρωγή του Ενιαίου Σύνδεσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ).

Το πρόγραμμα που θα συνεχιστεί σε σχολεία σε όλη την Κρήτη αποτελεί μια δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, μαθητών και δασκάλων, στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ). Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στα σχολεία που θα συμμετέχουν σε αυτό το στάδιο, εκτός από την διαδραστική παρουσίαση για τον τρόπο ανακύκλωσης στην πηγή, οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην ανακύκλωση χαρτιού και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών στο μπλε και στο κίτρινο κάδο.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου για τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαρτίου έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ
9.30: Δημοτικό Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας
11.30: «Μποδοσάκειο» 2ο Δημοτικό Σχολείο

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ
9.30: 17ο Δημοτικό Σχολείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση