HomeCity GuideΕσπερίδα στη μνήμη Γιώργου Σεφέρη

Εσπερίδα στη μνήμη Γιώργου Σεφέρη

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, ώρα 18.00

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Γιώργος Σεφέρης, ένας Έλληνας. Ο άνθρωπος, ο ποιητής, ο πολιτικός», είναι το θέμα της εσπερίδας που πραγματοποιείται την Τετάρτη, 29 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας (Β.Μ.Ε.), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

esperida-seferi_postera3

Αφορμή υπήρξε η συμπλήρωση, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2021,  50 χρόνων από το θάνατο του ποιητή. Η πανδημία μάς ανάγκασε να αναβάλλομε συνεχώς μέχρι σήμερα αυτό το αφιέρωμα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμηθεί ο Γιώργος Σεφέρης, να προβληθεί το έργο του στο κοινό του Ηρακλείου, για να μπορέσει να σχηματίσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του Έλληνα, του ανθρώπου, του διπλωμάτη, του ποιητή με τη διεθνή αναγνώριση, για τον πρόσθετο λόγο πως ο Γιώργος Σεφέρης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη Β.Δ.Β. και την πόλη του Ηρακλείου, αφού η βιβλιοθήκη του και το διπλωματικό του αρχείο κοσμεί σήμερα τη δημοτική βιβλιοθήκη μας, μετά τη δωρεά της Μαρώς Σεφέρη και τις συμπληρωματικές δωρεές της κόρης της, Άννας Λόντου, σε αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς της Βικελαίας στο κοινωνικό σύνολο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση