HomeΕΚΛΟΓΕΣΣτη λαϊκή αγορά ο υποψήφιος βουλευτής Θοδωρής Δουλουμπέκης

Στη λαϊκή αγορά ο υποψήφιος βουλευτής Θοδωρής Δουλουμπέκης

«Η κυβέρνηση μας οδηγεί σε επισιτιστική κρίση-Να επιστρέψουμε τη δύναμη στου μικρούς τοπικούς παραγωγούς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιοδεία στη λαϊκή αγορά πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Μαρτίου ο υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου με το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Θοδωρής Δουλουμπέκης συνοδευόμενος από μέλη και φίλους του κόμματος. Κατά την περιοδεία του ο κ. Δουλουμπέκης είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να αναπτύξει ουσιαστικό διάλογο με παραγωγούς κι εμπόρους της αγοράς αλλά και αρκετούς καταναλωτές.

Οι παραγωγοί δεν έκρυψαν, σύμφωνα με τον ίδιο, την έντονη ανησυχία τους για το συνεχώς κι ανεξέλεγκτα αυξανόμενο κόστος παραγωγής αλλά και διανομής/εμπορίας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλές και πολλούς να σκέφτονται αν αντέχουν να συνεχίσουν να παράγουν καθώς όπως τόνισαν αρκετοί από τους παραγωγούς πολλές φορές αναγκάζονται να πωλούν ακόμη και χωρίς κέρδος. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ανέφεραν αγροτικοί παραγωγοί με το κόστος των λιπασμάτων που έχει σχεδόν τριπλασιαστεί μέσα σε μικρό διάστημα το οποίο συνδυαζόμενο με το υψηλό κόστος καυσίμων και ενέργειας που επηρεάζει σημαντικά και την άρδευση έχει καταστήσει ισχνή την παραγωγική δυνατότητα των ντόπιων μικρών και μεσαίων παραγωγών που έχουν μάθει να παράγουν ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα.

img-c972069aff2dd67ca70656eb8791321e-v

Από την άλλη μεριά οι καταναλωτές, βλέπουν την αγοραστική του δύναμη να έχει εξανεμιστεί και να μην αντέχουν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά ούτε στα βασικά διατροφικά προϊόντα. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι αυτοί που εξέφρασαν το θυμό τους για το ότι αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με «πάσα» τα όποια μάλιστα με δεδομένο ότι είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσουν στην λαϊκή αγορά τα ξοδεύουν στις μεγάλες υπεραγορές.

Ο Θοδωρής Δουλουμπέκης μετέφερε την ανησυχία του ότι με την πολιτική της απόφαση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μη λαμβάνει μέτρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και εφαρμόζονται ήδη σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη δημιουργία ενός κλίματος ασφάλειες για αγρότες και κτηνοτρόφους , τον έλεγχο των τιμών (πχ ενώ η ουρία στα λιπάσματα αλλά κι η τιμή του πετρελαίου πέφτουν συνεχώς διεθνώς, στην Ελλάδα ανεβαίνουν) αλλά και την αύξηση της αγοραστικής δυνατότητας των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων οδηγεί τη χώρα σε μια βαθιά επισιτιστική κρίση και  τελικά στην κατανάλωση χαμηλής ποιότητας εισαγομένων προϊόντων σε βάρος της δικής μας τοπικής ποιοτικής παραγωγής.

img-b7cf2f17f4b0f542dc4b2610e4584d8b-v

Ο κ. Θοδωρής Δουλουμπέκης τόνισε ότι η μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τη συνολική διακυβέρνηση του τόπου τα τελευταία πολλά χρόνια, ήταν η ουσιαστική πίστη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, ότι πραγματική και δίκαιη ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσα από την ενίσχυση του μικρού και μεσαίου παραγωγού, της τοπικής οικονομίας και των εισοδημάτων των καθημερινών ανθρώπων του τόπου μας κι όχι των μεγάλων λόμπι και απρόσωπων αγορών εμπορίας προϊόντων τα οποία προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης των «πάσων » για τους πολλούς και των υπερκερδών για τους λίγους.

img-41b2ce3e7c4b8397384e991ce939b23e-v

Αφού ανέπτυξε σε βάθος τους άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανανέωσε το ραντεβού του με παραγωγούς και καταναλωτές σε επόμενη λαϊκή αγορά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση