HomeΚΡΗΤΗΨήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Κυβέρνηση για την ασφάλεια των επιβατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την υπ. αριθμ. 40/2023 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κατά την συνεδρίασή του, την Τετάρτη 15/3/2023, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, εκφράζει την βαθιά του οδύνη για το τραγικό γεγονός του δυστυχήματος στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή δεκάδων, κυρίως νέων ανθρώπων με όνειρα και προσδοκίες.

Με το παρόν ψήφισμα, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες και τους οικείους των θανόντων και απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια. Ευχόμαστε ταχεία αποκατάσταση και ανάρρωση όλων των τραυματιών.

Παράλληλά, το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι αναγκαία και αυτονόητη η πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού συμβάντος καθώς και η άμεση απόδοση πολιτικών, ποινικών και αστικών ευθυνών στους υπαίτιους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Για την αποφυγή παρόμοιων δραματικών περιστατικών, πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Κυβέρνηση για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές καθώς και σε κάθε άλλο μέσο».
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση