HomeΚΡΗΤΗΤο 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου «πέταξε» στη Γερμανία

Το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου «πέταξε» στη Γερμανία

Μ¨εσω του προγράμματος Erasmus+ KA229

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Idar-Oberstein της Γερμανίας την περίοδο από 13-3-23 μέχρι 19-3-23 πραγματοποιήθηκε η Τρίτη κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ KA229 με τίτλο “FOR HEALTHY EUROPE», που υλοποιεί το σχολείο μας το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν σχολεία από το Puerto Real της Ισπανίας, το Pribram της Τσεχίας και το Idar-Oberstein της Γερμανίας.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν 2 καθηγήτριες και 8 μαθητές. Το θέμα αυτής της κινητικότητας ήταν η υγιεινή διατροφή και η σωματική άσκηση.

Οι μαθητές μας παρουσίασαν εργασία για τις διατροφικές διαταραχές και για τις συνέπειες της κακής διατροφής στην υγεία μας.
Συμμετείχαν σε παιγνίδια , διαγωνισμούς και εργαστήρια για το θέμα μαζί με τους μαθητές των άλλων σχολείων, πήραν μέρος σε τουρνουά διαφόρων αθλημάτων, επισκέφτηκαν τα μουσεία των Πετρωμάτων και της Φυσικής Ιστορίας. Επίσης επισκέφτηκαν τις πόλεις Trier (η πιο αρχαία πόλη της Γερμανίας), Mainz (η Πρωτεύουσα του κρατιδίου) και Frankfurt.
Ήταν φοβερές εμπειρίες για τους μαθητές και τις καθηγήτριες ως προς την γλώσσα, την κουλτούρα, την ανάπτυξη σχέσεων με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες!

Διαφήμιση
Διαφήμιση