HomeHL-Greece«Μαρία Τσάλλα»: Οι ημερομηνίες-κλειδί στην πορεία της στην Ελλάδα – Οι δουλειές που έκανε πριν τα πλεκτά

«Μαρία Τσάλλα»: Οι ημερομηνίες-κλειδί στην πορεία της στην Ελλάδα – Οι δουλειές που έκανε πριν τα πλεκτά

Η πορεία και η δραστηριότητά της στην Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τη δράση της Ρωσίδας κατασκόπου, «Μαρίας Τσάλλα», που έφτασε στην Ελλάδα το 2018 και έμεινε για κάτι σχεδόν πέντε χρόνια. Το πλάνο άφιξής της στην Ελλάδα, ήταν όπως προκύπτει και από τις ημερομηνίες-κλειδί της πορείας της στη χώρα μας, ήταν πολύ προσεκτικά μελετημένο.

Αν και όταν η ΕΥΠ αποκάλυψε τη δράση της, έγινε γνωστό ότι διατηρούσε μαγαζί με πλεκτά στο Παγκράτι και της προσδόθηκε το προσωνύμιο «κατάσκοπος με το βαλονάκι», δεν ήταν αυτή ούτε η πρώτη ούτε η μοναδική δουλειά που έκανε η «Μ. Τσάλλα».

Η πορεία και η δραστηριότητά της στην Ελλάδα

Η κατά κόσμον Ιρίνα Αλεξάντροβνα – Σμίρεβα, όπως είναι ήδη γνωστό, απέκτησε το όνομα «Μαρία Τσάλλα» από ένα βρέφος που είχε πεθάνει. Ήταν, μάλιστα, πολύ προσεκτική στην επιλογή της, καθώς το επίθετο «Τσάλλα» στο Αλιβέρι της Εύβοιας, στην οποία ήθελε να εμφανίζεται δημότης και να μην κινεί υποψίες, είναι από τα γνωστότερα.
Οι ημερομηνίες

Η εκπομπή Live News καταγράφει τις ημερομηνίες κλειδί στην πορεία της Ρωσίδας κατασκόπου στην Ελλάδα.

Στις 13/08/2013, πεθαίνει η μητέρα του μωρού, Αναστασία Τσάλλα. Το 2018 φτάνει στην Ελλάδα η Ιρίνα Αλεξάντροβνα – Σμίρεβα –προφανώς ενώ έχουν όλα προσχεδιατεί- και το φθινόπωρο του ίδιου έτους αρχίζει τα μαθήματα ελληνικών.

Τον Δεκέμβριο του 2018, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της αληθινής μητέρας, μια ψεύτικη μητέρα τηλεφώνησε σε γνωστό της ζητώντας βοήθεια για ελληνοποίηση της κόρης της.

Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο και έχοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στις 21/12/2018 εγγράφεται στο δημοτολόγιο Κύμης – Αλιβερίου, ως «Μαρία Τσάλλα».

Στις 24/12/2018 βγήκε η ταυτότητα από το Α.Τ. Αλιβερίου και στις 26/12/2018, έχοντας πλέον την ελληνική ταυτότητα, ανεβάζει για πρώτη φορά φωτογραφία στα social media από το Σούνιο και αρχίζει την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Το διάστημα Δεκεμβρίου 2018 – Ιανουαρίου 2020, γίνεται καταιγισμός αναρτήσεων από βόλτες και ταξίδια στα social media.

Στις 13/01/2020 έκανε έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας ως διαφημίστρια και πωλήτρια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στις 03/08/2020 ανοίγει το μαγαζί με τα πλεκτά, ενώ τον Ιανουάριο του 2023 και αφού έχει αποκαλυφθεί η πραγματική της ταυτότητα, ειδοποιεί την υπάλληλό της ότι δε θα επιστρέψει ποτέ ξανά στην Ελλάδα.
Τα επαγγέλματα της «Μ. Τσάλλα»

Η «Μαρία Τσάλλα», όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά το LIVE NEWS, τον Γενάρη του 2020 είχε καταπιαστεί με:

-Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών
-Πώληση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου στο διαδίκτυο με αμοιβή

Έδρα δήλωνε υπερπολυτελή γραφεία στο Γκάζι που παρέχουν σε όσους το επιθυμούν εικονικά γραφεία, όπως άλλωστε αναγράφουν και στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Δύο ακόμα επαγγέλματα – «βιτρίνα» για τη Ρωσίδα πράκτορα που όπως φαίνεται δεν τα άσκησε ποτέ.

Οκτώ μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2020, η «Μαρία Τσάλλα» άνοιξε τη μικρή επιχείρηση με πλεκτά, κοντά στην πολυκατοικία που διέμενε στο Παγκράτι.

Τον Οκτώβριο του 2022 άρχισε να παραδίδει μάλιστα και μαθήματα πλεξίματος. Εκεί γνώρισε και την υπάλληλο που προσέλαβε δύο μήνες αργότερα και στην οποία χάρισε την επιχείρηση μόλις έγινε «καπνός».

Οι χίλιες και μία δουλειές

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτές οι δουλειές που έκανε ή τουλάχιστον δήλωνε πως έκανε η Ιρίνα Σμίρεβα στη χώρα μας.

Η 35χρονη, στην πενταετία που βρισκόταν στην Ελλάδα, δήλωνε:

– Λιανικό εμπόριο άλλων έτοιμων εξαρτημάτων ρουχισμού, λιανικό εμπόριο γυναικείων έτοιμων ενδυμάτων (02/09/2020)
-Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, λιανικό εμπόριο καλλιτεχνικών και αναμνηστικών ειδών, λιανικό εμπόριο ειδών ιματισμού (01/10/2020)
-Διαφημίστρια και πωλήτρια υπολογιστών όπως δήλωνε στο επιμελητήριο, λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών (13/01/2020)
-Ερασιτέχνης φωτογράφος
-Επαγγελματίας πλέκτρια
-Δασκάλα

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση