HomeHL-9«Ανάσα» για ιδιωτική υπάλληλο από το Ειρηνοδικείο Μοιρών

«Ανάσα» για ιδιωτική υπάλληλο από το Ειρηνοδικείο Μοιρών

«Γλίτωσε» την περιουσία της και ρύθμισε το χρέος της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευνοϊκή ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου Μοιρών στην περίπτωση μιας ιδιωτικής υπαλλήλου η οποία χρωστούσε σε δύο τράπεζες το χρηματικό ποσό των 260.546 ευρώ και απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης που πέτυχε «όχι μόνο την ρύθμιση του χρέους της, αλλά και «κούρεμα» σ’ αυτό, κατά 69%, μα προπάντων να σώσει την περιουσία της.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: «πρόκειται για μια δανειολήπτρια Ιδιωτική υπάλληλος, χρωστούσε σε δύο Τράπεζες , συνολικό ποσό  260.546 ευρώ, από δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες και μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στις δόσεις της, απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το 2014, με αποτέλεσμα να πάρει την συμβουλευτική και την καθοδήγηση , καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Μοιρών ,για υπαγωγή στο ν.3869/2010 , με αποτέλεσμα  σήμερα να έχουμε αυτή την νικηφόρα απόφαση και να σώσει τα περιουσιακά της στοιχεία και να απαλλαγεί από μεγάλο ποσό χρέους».

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κ. Ιωάννα Μελάκη, επί της ανακοίνωσης «Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Μοιρών Ηρακλείου, ορίστηκε:

α) Καταβολή δόσης των 300 ευρώ, για μία 5ετία (60 δόσεις) , σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 3869/2010, συνολικά θα καταβάλλει 18.000 ευρώ.

β)Καταβολή δόσης  260 ευρώ για 240 δόσεις, για την διάσωση της κατοικίας της συνολικά 62.545,88 ευρώ.

Συνολικά, θα πληρώσει 80.546 .Διαγραφή χρέους 180.000 ευρώ, δηλαδή έχει «κούρεμα» χρέους κατά 69%

γ) Διάσωση κύριας κατοικίας και λοιπών περιουσιακών στοιχείων»

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση η κ. Μελάκη υπογραμμίζει ότι: «Έπειτα από τα παραπάνω, ενημερώνουμε τους οφειλέτες  μέλη της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών, σε παγκρήτιο  επίπεδο να επικοινωνούν  μαζί μας, ενημερώνοντας μας για την πορεία της υπόθεσης τους διότι παρατηρείται το άσχημο φαινόμενο, όπως ενώ έχουν υπαχθεί στο ν.3869/2010, να δέχονται τηλεφωνήματα από υπαλλήλους των fundsservires  με δελεαστικές προτάσεις  και να πέφτουν στην «παγίδα τους» φεύγοντας από τον ν. Κατσέλη και χάνοντας την προστασία που τους παρέχει αυτός ο νόμος!»

Την ίδια ώρα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές και τονίζει ότι «δεν δεχόμαστε τίποτα τηλεφωνικά, οποιαδήποτε πρόταση την θέλουμε γραπτή και ενημερώνουμε άμεσα την Ένωση. Τέλος για περισσότερη ενημέρωση στα τηλ.της ΄Ενωση; 2821092306 2821092666».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση