HomeHL1-WorldΑνυποχώρητος ο Μακρόν για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού: «Θα εφαρμοστεί μέχρι τα τέλη του 2023»

Ανυποχώρητος ο Μακρόν για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού: «Θα εφαρμοστεί μέχρι τα τέλη του 2023»

Μακρόν: Η πρωθυπουργός Μπορν θα παραμείνει στο τιμόνι της κυβέρνησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στη Γαλλία πρέπει «να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξής του στα δίκτυα TF1 και France2.

«Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία, όχι γιατί αυτό αρέσει σε μένα, θα ήθελα να μην την κάνω, αλλά για τον λόγο αυτό δεσμεύθηκα να την κάνω», δήλωσε ο Μακρόν προσθέτοντας ότι θέλει την έναρξη της ισχύος της μέχρι το τέλος του έτους, «ώστε τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν». «Δεν υπάρχουν 36 λύσεις», είπε.

Αντιμέτωπος με την οργή των συνδικάτων ο Μακρόν δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η πτώση της δημοτικότητάς του: «Μεταξύ των δημοσκοπήσεων βραχυπρόθεσμα και το γενικότερο συμφέρον της χώρας, επιλέγω το δεύτερο», είπε. Και εξέφρασε την απογοήτευσή του επειδή, όπως είπε, κανένα συνδικάτο δεν πρότεινε κάποιον συμβιβασμό. Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους σε «επανάληψη» του διαλόγου για τις συνθήκες εργασίας, ένας στόχος λίαν φιλόδοξος, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Μακρόν: Η πρωθυπουργός Μπορν θα παραμείνει στο τιμόνι της κυβέρνησης

Ο Μακρόν τόνισε ότι εξακολουθεί να χαίρει της εμπιστοσύνης του η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, η κυβέρνηση της οποίας επέζησε της διπλής πρότασης μομφής πριν από δύο 24ωρα στην Εθνοσυνέλευση.

«Έχει τη εμπιστοσύνη μου να ηγηθεί της κυβέρνησης αυτής», είπε ο Γάλλος πρόεδρος προσθέτοντας ότι έδωσε οδηγίες στην Μπορν να διευρύνει την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση