HomeΕΛΛΑΔΑΔυναμική η ανταπόκριση στην Ημερίδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για την Ψυχική Νόσο με την Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Ε.Κ.Π.Α. Μαρίνα Οικονόμου

Δυναμική η ανταπόκριση στην Ημερίδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για την Ψυχική Νόσο με την Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Ε.Κ.Π.Α. Μαρίνα Οικονόμου

Στην Ημερίδα συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες ομιλίες εφτά ακόμη έμπειροι και καταρτισμένοι εισηγητές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Ψυχική Νόσος: Στίγμα και Προκαταλήψεις» από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, παρουσία πλήθους κόσμου και σημαντικών επαγγελματιών από τον χώρο της ψυχικής υγείας.

Η Ημερίδα αποτέλεσε πρωτοβουλία της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας, καθώς και στην αντιμετώπιση του στίγματος που συνοδεύει περιπτώσεις ψυχικής νόσου.

Κεντρική ομιλήτρια της Ημερίδας ήταν η κα. Μαρίνα Οικονόμου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (W.A.P.R.), Επιστημονική Υπεύθυνη της Μονάδας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).

Η κα. Οικονόμου μετά το τέλος της Ημερίδας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Μιλήσαμε για θέματα βαριά, για θέματα δύσκολα, θέματα που θεωρούμε ότι είναι μακριά από τον καθέναν μας, αλλά τελικά φάνηκε μέσα από τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις ότι είναι θέματα που μας αγγίζουν όλους. Η ψυχική αρρώστια, άλλωστε, και τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι εξαιρετικά διαδεδομένα τον 21ο αιώνα, είναι τα προβλήματα της εποχής, είναι οι σιωπηρές πανδημίες που πολλές φορές καλύπτονται από ένα επιπλέον πέπλο σιωπής».

Χαιρετισμό πραγματοποίησε εκ μέρους της Υφυπουργού Υγείας κας Ζωής Ράπτη, η κα. Ευγενία Παπαδοπούλου, Νομική της Σύμβουλος. Παράλληλα, στην Ημερίδα συμμετείχαν επίσης με εξαιρετικές τοποθετήσεις οι παρακάτω εισηγητές:

3333333333333333333333333333333333333333333

  • Αλεξάνδρα Πάλλη, Κλινικός Ψυχολόγος, PhD, Συνεργάτης Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.), Πρόεδρος του Ελληνικού Κλάδου της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (W.A.P.R.)
  • Λίλη Πέππου, Συντονίστρια της Μονάδας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.)
  • Κατερίνα Νομίδου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ.
  • Πόλυ Σκαλτσή, Εργοθεραπεύτρια, Συνεργάτης Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, Καθηγήτρια Μητροπολιτικού Κολλεγίου
  • Δρ. Μαρία Ποθουλάκη, Δρ. Ψυχολογίας, Ψυχολόγος Υγείας, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Μεταπτυχιακών προγραμμάτων Ψυχολογίας, Μητροπολιτικό Κολλέγιο
  • Παύλος Τσίμας, Δημοσιογράφος
  • Βίκυ Γκόλτση, Δρ. Ψυχολογίας, BPS Chartered Sport & Exercise Psychologist,
    Dean Σχολής Ψυχολογίας, Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από όσα έγιναν στην Ημερίδα εδώ.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών και ο μεγαλύτερος πάροχος Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση